ΣΕΒ: Απώλειες εσόδων ύψους 1,7 δισ. ευρώ από το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών

ΣΕΒ: Απώλειες εσόδων ύψους 1,7 δισ. ευρώ από το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την οικονομία, κάνει λόγο για απώλειες εσόδων της τάξεως των 1,7 δισ. ευρώ από το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών που δεν εξασφάλισαν άδεια.

Ο ΣΕΒ σημειώνει ότι «δεν υπάρχει παράδειγμα άλλης ευημερούσας χώρας στην οποία η πρόσβαση σε άδεια χρήσης φάσματος τηλεόρασης να εξαρτάται από την εκτίμηση του κράτους, για το μέγεθος της διαφημιστικής αγοράς, και τονίζει, ότι από το κυβερνητικό σχέδιο απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ για τις άδειες και τη χρήση φάσματος».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο ΣΕΒ θα παρακολουθεί στενά τις συνέπειες που θα έχουν οι κυβερνητικές πολιτικές για την πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό του φάσματος στην ελευθερία της ενημέρωσης, την απασχόληση και τα δημόσια οικονομικά. Ακολουθεί ο πίνακας στον οποίον περιγράφονται οι απώλειες στα έσοδα:

Καθαρές απώλειες τα επόμενα 10 χρόνια, μετά από υπολογισμό απορρόφησης προσωπικού και έργου από άλλα κανάλια, από το κλείσιμο των σταθμών STAR, ALPHA, MEGA, MAK tv, ART, EPSILON (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, ΕΙΤΗΣΕΕ)

Άμεση και έμμεση απώλεια θέσεων απασχόλησης 1.657

Εκτιμώμενες απώλειες από κλείσιμο καναλιών που δεν έλαβαν άδεια σε ορίζοντα 10ετίας.

Εισόδημα απολυμένων εκατ. ευρώ 692,0

Πολλαπλασιαστική έμμεση απώλεια εισοδημάτος 415,2 εκατ. ευρώ

Άμεσοι φόροι, εισφορές, άμεση απώλεια 276,8 εκατ. ευρώ

Άμεσοι φόροι, εισφορές, έμμεση απώλεια 166,1 εκατ. ευρώ

ΦΠΑ, άμεση απώλεια 99,6 εκατ. ευρώ

ΦΠΑ, έμμεση απώλεια 39,9 εκατ. ευρώ

Επιδόματα ανεργίας σε απολυμένους 15,0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ