Β. Κορέα: Βγήκε στη σύνταξη η εθνική τηλεπαρουσιάστρια - Το δώρο που της έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Β. Κορέα: Βγήκε στη σύνταξη η εθνική τηλεπαρουσιάστρια - Το δώρο που της έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Εικόνες στα κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν την 70χρονη Ρι Τσουν Χι με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να την κρατάει αγκαζέ, ενώ πλήθος βρίσκεται εκεί και φωνάζει με χαρά

Δώρο ένα διαμέρισμα έλαβε από τον Κιμ Γιονγκ Ουν η γνωστή παρουσιάστρια των τηλεοπτικών ειδήσεων, η οποία είναι παρούσα εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα στις τηλεοπτικές οθόνες της Βόρειας Κορέας.

Στη διάρκεια των 50 τελευταίων ετών, η Ρι Τσουν Χι έχει ανακοινώσει τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα της ιστορίας της Βόρειας Κορέας, από το θάνατο του «ιδρυτή πατέρα του έθνους» Κιμ Ιλ Σουνγκ το 1994, μέχρι την πρώτη δοκιμή πυρηνικού όπλου το 2006.

Εικόνες στα κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν την 70χρονη Ρι με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να την κρατάει αγκαζέ, ενώ πλήθος βρίσκεται εκεί και φωνάζει με χαρά, να την συνοδεύει σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην όχθη του ποταμού στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η παρουσιάστρια ευχαρίστησε τον ηγέτη λέγοντας ότι το σπίτι της μοιάζει με «μέγαρο» και πως η οικογένειά της «έμεινε ξύπνια όλη τη νύκτα κλαίγοντας από βαθιά ευγνωμοσύνη».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της είπε ότι είναι ένας από τους «θησαυρούς» της χώρας, καθώς εργάσθηκε ως παρουσιάστρια «από την παιδική ηλικία της».

Σημειώνεται πως η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων πριν από τη σημερινή 110η επέτειο της γέννησης του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο νεαρός Κιμ «ξεκίνησε» το σχέδιο για να δωρίσει αυτές τις κατοικίες σ’ αυτούς «που συνέβαλαν στην ευημερία και την ανάπτυξη της χώρας», σύμφωνα με το KCNA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ