Ευτυχώς, δεν θα ξαναπληρώσουν εγγύηση στη ΔΕΗ,οι πελάτες των Energa και Hellas Power

Ευτυχώς, δεν θα ξαναπληρώσουν εγγύηση στη ΔΕΗ,οι πελάτες των Energa και Hellas Power
Ευτυχώς, σύμφωνα με απόφαση της ΡΑΕ οι 200.000 πελάτες της Energa και της Hellas Power, που επέστρεψαν στη ΔΕΗ μετά την παύση λειτουργίας των δύο εταιρειών, δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν νέα εγγύηση στη ΔΕΗ, για το διάστημα που τους προμηθεύει με ηλεκτρική ενέργεια.

Το διάστημα αυτό είναι τρεις μήνες, μετά τη λήξη των οποίων οι καταναλωτές θα πρέπει να επιλέξουν αν θα παραμείνουν στη ΔΕΗ ή θα πάνε σε άλλον εναλλακτικό προμηθευτή.

Αυτά προβλέπει γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, για την τροποποίηση του Κώδικα Συναλλαγών η οποία γίνεται με υπουργική απόφαση. Η γνωμοδότηση της ΡΑΕ προβλέπει επίσης, μεταξύ άλλων ότι:

- Η ΔΕΗ, 15 ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας των τριών μηνών θα πρέπει να ενημερώσει τους καταναλωτές για την υποχρέωσή τους να επιλέξουν προμηθευτή.

- Στο διάστημα αυτό, χρεώνονται με βάση τα γνωστά τιμολόγια της ΔΕΗ και έχουν τις αντίστοιχες υποχρεώσεις. Δηλαδή θα πρέπει να εξοφλούν το λογαριασμό 21 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσής του και να πληρώνουν τέλη, φόρους ή εισφορές κάθε είδους που επιβάλλονται και εισπράττονται μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος κατά την κείμενη νομοθεσία. Δηλαδή, τους φόρους στην ενέργεια, τα δημοτικά τέλη και το τέλος ακινήτων.

- Η ΔΕΗ αναλαμβάνει την τήρηση της σύμβασης συμψηφισμού και για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες που πιθανώς έχει ο πελάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ