Μοναδικός μέτοχος στα Carrefour o Μαρινόπουλος με deal 350 εκατ. ευρώ

Μοναδικός μέτοχος της Carrefour Μαρινόπουλος καθίσται ο όμιλος εταιρειών Μαρινόπουλου μετά την απόφαση των Γάλλων της Carrefour να αποχωρήσουν από την Ελλάδα. Η μεγαλύτερη αλυσίδα supermarket στη χώρα, προχωρά άμεσα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 348 εκατ. ευρώ. Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση
Στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης, ο όμιλος εταιρειών Μαρινόπουλου θα καταστεί ο μοναδικός μέτοχος της Carrefour Μαρινόπουλος. Η εταιρεία θα συνεχίσει να διευθύνεται από τον κ. Jerome Loubère, και θα υποστηρίζεται από ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Επίσης, στο πλαίσιο της οικονομικής αναδιοργάνωσης της εταιρείας και για να αντιμετωπισθούν οι τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις στην Ελλάδα, οι μέτοχοι θα προβούν από κοινού σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 348 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος Carrefour επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη, που πάντοτε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους είχε στην οικογένεια Μαρινόπουλου, με τη μεταβίβαση της κυριότητας και την ανάθεση της διαχείρισης αυτής της ηγετικής εταιρείας, σε μια χώρα με την οποία η οικογένεια Μαρινόπουλου είναι ιδιαίτερα δεμένη και στην οποία η οικογένεια Μαρινόπουλου είναι σε θέση, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, να διασφαλίσει την καθοδήγηση και πορεία της εταιρείας μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον.
Ο κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος, Πρόεδρος της Αφοι Μαρινόπουλοι Α.Ε., δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτή τη συμφωνία, η οποία παρέχει στην Carrefour Μαρινόπουλος τα μέσα και την ευελιξία για να βελτιώσει το μοντέλο ανάπτυξης της και την εξυπηρέτηση των πελατών της καθώς και να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην Ελλάδα. Με τη συμφωνία αυτή, επιβεβαιώνουμε και πάλι την ισχυρή δέσμευσή μας στην ελληνική και κυπριακή αγορά και σε όλους τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές μας, που έχουν βοηθήσει την Carrefour Μαρινόπουλος να καταλάβει ηγετική θέση στο χώρο της λιανικής στην Ελλάδα».
Η συμφωνία, υπογράφεται σήμερα, και θα υλοποιηθεί στις ερχόμενες εβδομάδες, μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού.
Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία η οικογένεια Μαρινόπουλου συμβουλεύθηκε την δικηγορική εταιρεία Weill Gotshal –(Κο Claude Serra), την Alpha Bank, το Δικηγορικό γραφείο Μ. Π. Μπερνίτσας, και την Bucéphale Finance στη Γαλλία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε χαμηλό 16μήνου η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος τον Αύγουστο – Μηνιαία πτώση 48% στη λιανική
Θετική ήταν η συγκυρία και στην αγορά υγρών καυσίμων
Προσοχή: Ανακαλούνται μπισκότα πρωτεΐνης λόγω μούχλας
Η ανάκληση αποφασίστηκε για τις επίμαχες παρτίδες καθώς η εταιρεία δέχθηκε παράπονα από καταναλωτές παρουσία…
Συμφωνία ΥΠΑΝ με σούπερ μάρκετ για σταθερές τιμές στα σχολικά είδη - Παρέμβαση και για τα τρόφιμα
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Ανάπτυξης, συναντήθηκε με τα εκπροσώπους σούπερ μάρκετ ζητώντας πάγωμα τιμών στα…
Έρχονται τα «κόκκινα» τιμολόγια ρεύματος - Τα κύρια χαρακτηριστικά των ευέλικτων τιμολογίων
Πότε θα τεθούν σε ισχύ
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Πώς γίνεται η διαδικασία
Nέο σκηνικό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας - Οι δύο νέες κατηγορίες τιμολογίων
Τα πράσινα τιμολόγια το τελευταίο διάστημα είναι συστηματικά ακριβότερα σε σχέση με τις εναλλακτικές επιλογές.
Nέα κατηγορία «ευέλικτων» τιμολογίων ρεύματος – Το κόκκινο χρώμα και τα χαρακτηριστικά του
Η χρέωση προμήθειας περιλαμβάνει ένα εκ των προτέρων οριζόμενο στοιχείο
Σούπερ μάρκετ: Ανοδος 1,84% στις τιμές τον Ιούλιο - Τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις
Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, σε γενικές γραμμές το Α΄ επτάμηνο 2025 καταγράφονται ήπιες πληθωριστικές πιέσεις
Έρευνα: Πώς αλλάζουν οι οικονομικές συνήθειες των Ελλήνων το καλοκαίρι
O οικονομικός προγραμματισμός κάνει… παύση τους θερινούς μήνες, σύμφωνα με έρευνα της Plum
Επιφυλακτικοί στις δαπάνες οι Έλληνες καταναλωτές – Πλήγμα στην εστίαση τον Ιούνιο
Αναθεώρηση ακόμη και στα απολύτως αναγκαία
Σε ισχύ τα πρώτα δυναμικά τιμολόγια ρεύματος - Τι κερδίζουν οι καταναλωτές
Η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών στο σύνολο των καταναλωτών θα ολοκληρωθεί το 2030.
18/09/2025 12:44
Κ. Μητσοτάκης από Λήμνο: Διορθώσαμε μια αδικία με τον ΦΠΑ στα νησιά
18/09/2025 12:36
ΔΝΤ: Το δημόσιο χρέος «πνίγει» τον ιδιωτικό τομέα - Σε ποιες χώρες αυξάνεται και πού μειώνεται
18/09/2025 12:15