Νέο σενάριο για την εξόφληση των φόρων σε έως 10 μηνιαίες δόσεις

Νέο σενάριο για την εξόφληση των φόρων σε έως 10 μηνιαίες δόσεις
Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με την τρόικα προκειμένου να αποδεχτεί το σχέδιο αποπληρωμής του φετινού φόρου εισοδήματος σε έως και 10 μηνιαίες δόσεις θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται έως το τέλος του μήνα.

Το σχέδιο που έχει στο συρτάρι του το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει διασύνδεση του αριθμού των δόσεων με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.

1. Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ θα μπορούν να αποπληρώσουν σε 10 μηνιαίες δόσεις δηλαδή από τον Αύγουστο έως τον Μάιο του 2013

2. Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 80.000 ευρώ θα μπορούν να πληρώνουν σε 7 μηνιαίες δόσεις δηλαδή έως τον Οκτώβριο του 2012.

3. Τέλος, όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 80.000 ευρώ, θα πληρώνουν με το ισχύον σύστημα δηλαδή σε έως και τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Με την συγκεκριμένη παραλλαγή, το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να πείσει την τρόικα να το αποδεχτεί, με το επιχείρημα ότι όσοι έχουν υψηλό εισόδημα, θα εισφέρουν τον φόρο τους έως τον Φεβρουάριο του 2013, με αποτέλεσμα τα φορολογικά έσοδα να καταλογιστούν στον φετινό κρατικό προϋπολογισμό.