Στο ΦΕΚ η επιστροφή φόρου παρά τον ΕΝΦΙΑ

Στο ΦΕΚ η επιστροφή φόρου παρά τον ΕΝΦΙΑ
"Απελευθερώνονται" οι επιστροφές φόρων που είχαν μπλοκάρει λόγω του ΕΝΦΙΑ, με απόφαση που υπέγραψε η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου και η οποία ήδη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.


Η απόφαση προβλέπει ότι οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ δεν θα λαμβάνονται υπόψη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει η προθεσμία για την καταβολή της α' δόσης του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.

Συγκεκριμένα, η απόφαση που υπογράφεται από την Κ. Σαββαϊδου προβλέπει ότι όσοι χρωστούν τον ΕΝΦΙΑ, κι εφόσον δεν έχουν άλλες οφειλές θα μπορούν να εισπράττουν τα χρήματα από την εφορία.

Η απόφαση αναφέρει:

«Χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) έτους 2014. Η ανωτέρω εξαίρεση παρέχεται μέχρι και την 30−9−2014.»

Η 30η Σεπτεμβρίου θα είναι η νέα προθεσμία πληρωμής του ΕΝΦΙΑ οπότε όποιος δεν πληρώσει μέχρι τότε τη δόση που του αναλογεί, θα βαρύνεται από αυτό το χρονικό σημείο και μετά με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η απόφαση της κυρίας Σαββαίδου ισχύει ήδη καθώς δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ με ημερομηνία 13/08.