Δύο διαγωνισμοί για πρόσληψη 775 Πυροσβεστών

Δύο διαγωνισμοί για πρόσληψη 775 Πυροσβεστών
  Στις 9 Ιανουαρίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για 725  μόνιμες θέσεις απασχόλησης στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ για 50 θέσεις Αξιωματικών η προθεσμία λήγει 30 Δεκεμβρίου

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στην κατάταξη 725 Δόκιμων Πυροσβεστών γενικών καθηκόντων, σε οκτώ ειδικότητες, και η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά στις 9 Ιανουαρίου. Από το σύνολο των θέσεων οι 578 αφορούν κατόχους απολυτηρίου Λυκείου (για 375 από αυτούς απαιτείται και επαγγελματική άδεια οδήγησης), ενώ υπάρχουν και 75 θέσεις για πτυχιούχους Νομικούς, Οικονομολόγους, Μηχανικούς και Δασολόγους.

Πολύτιμα μόρια εξασφαλίζουν τόσο οι εθελοντές όσο και οι εποχικοί πυροσβέστες, ενώ έξτρα πριμοδότηση έχουν οι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών, οι επαγγελματίες οδηγοί, όσοι υποψήφιοι υπηρέτησαν τη θητεία τους στις Ειδικές Δυνάμεις ή στην Προεδρική Φρουρά, καθώς και οι γνωρίζοντες ξένη γλώσσα και Η/Υ.

Στον δεύτερο διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη και λήγει 30 Δεκεμβρίου, υποβάλλονται αιτήσεις από τους υποψηφίους για τις 50 θέσεις Αξιωματικών στην Πυροσβεστική. Δεκτοί γίνονται πτυχιούχοι έως 30 ετών, ενώ η κατοχή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος σπουδών δίνει ισχυρό προβάδισμα στους κατόχους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ