Έρχονται 760 προσλήψεις γιατρών - Οι λεπτομέρειες

Έρχονται 760 προσλήψεις γιατρών - Οι λεπτομέρειες
Μετά την ολοκλήρωση των προκηρύξεων 4Κ και 5Κ και την κάλυψη 985 μόνιμων θέσεων σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που τοποθετείται αυτή την περίοδο, προκηρύχθηκαν από τα Νοσοκομεία και οι 760 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες θα αποσταλεί στον ΑΣΕΠ η κατανομή 1.660 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, που θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό από κυλιομένους πίνακες του ΑΣΕΠ. Για τις ειδικότητες που δεν περιλαμβάνονταν στην 4Κ και την 5Κ, θα γίνει προκήρυξη. Με αυτό τον τρόπο υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης για 3.500 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ μέσα στο 2016 με στόχο τη σταθεροποίηση και τη σταδιακή αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Εκτός, όμως, από τις παραπάνω προγραμματισμένες προσλήψεις, εγκρίθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για άλλες 1.200 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού [800 νοσηλευτικό, 345 διαφόρων ειδικοτήτων, 40 πληρωμάτων ασθενοφόρου και 15 στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ)]. Η κατανομή των παραπάνω θέσεων θα αφορά τα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά με στόχο την ενίσχυσή τους έτσι ώστε να μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων για μετατάξεις προς την επαρχία.

Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), έχουν ήδη διοριστεί οι περισσότεροι από τους 100 γιατρούς και αυτές τις μέρες αναλαμβάνουν και οι πρώτοι από τους συνολικά 400 νοσηλευτές. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η στελέχωση των λειτουργούντων ΜΕΘ και αυξάνονται οι διαθέσιμες κλίνες τόσο στην επαρχία όσο και στο λεκανοπέδιο που εξακολουθεί να υπάρχει λίστα αναμονής.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη για την κάλυψη 850 θέσεων με 8μηνες συμβάσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με σκοπό την πληρέστερη υγειονομική φροντίδα των προσφύγων στις δομές φιλοξενίας, αλλά και την ενίσχυση με προσωπικό των όμορων δημόσιων δομών υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ