Τον ελληνικό πολιτισμό κοντά στα παιδιά "φέρνει" η Intrasoft

Τον ελληνικό πολιτισμό κοντά στα παιδιά "φέρνει" η Intrasoft
Τον Κυκλαδικό Πολιτισμό φέρνει στους μαθητές των νησιών του Αιγαίου η INTRASOFT International, στηρίζοντας έμπρακτα την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και την Ομάδα Αιγαίου, η INTRASOFT βρέθηκε από τις 15 έως τις 17 Μαΐου στην Αστυπάλαια και χορήγησε την πρώτη μουσειοσκευή στα σχολεία του νησιού. Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις δυνατότητες αξιοποίησης της Μουσειοσκευής και με την πολύτιμη βοήθεια των μουσειοπαιδαγωγών, έφεραν πιο κοντά τα παιδιά στον κόσμο του μουσείου κάνοντας ακόμα πιο βαθύ το αποτύπωμα της βιωματικής εμπειρίας, μέσω της διάδρασης και του παιχνιδιού.

Κάθε Μουσειοσκευή περιέχει αντίγραφα αρχαιολογικών αντικειμένων, εκπαιδευτικό υλικό και εικαστικά παιχνίδια. Οι Μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ειδικά διαμορφωμένες βαλίτσες, σχεδιάστηκαν για να φέρουν πιο κοντά τον κόσμο του Μουσείου σε παιδιά και εκπαιδευτικούς και απευθύνονται σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Κάθε χρόνο περισσότερα από 150 σχολεία από όλη την Ελλάδα δανείζονται και χρησιμοποιούν τις Μουσειοσκευές, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε 15.000 περίπου μαθητές να γνωρίσουν τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες την 3η χιλιετία π.Χ. Η δωρεά της INTRASOFT δίνει τη δυνατότητα στο δημοτικό σχολείο της Αστυπάλαιας να αποκτήσει τη δική του Μουσειοσκευή.

Η χορηγία της INTRASOFT International εντάσσεται στο ευρύ σύνολο δραστηριοτήτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της Εταιρείας για το 2017 και υπογραμμίζει τη δέσμευση της INTRASOFT στην συνεχή και έμπρακτη αρωγή των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται.
Ο κ Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, δήλωσε: "Είμαστε περήφανοι που στεκόμαστε αρωγοί στις δράσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Ομάδας Αιγαίου με πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την παιδεία και τον πολιτισμό. Ξεκινώντας από την Αστυπάλαια, στόχος μας είναι να προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη πολιτιστική και εκπαιδευτική εμπειρία σε ολοένα και περισσότερους μαθητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ