Μετά το Βερολίνο ο Γρηγόρης επεκτείνεται στη Γερμανία

Μετά το Βερολίνο ο Γρηγόρης επεκτείνεται στη Γερμανία
Μετά το Βερολίνο η γνωστή ελληνική αλυσίδα «μικρογευμάτων» διευρύνει τις δραστηριότητές της και σε άλλες γερμανικές πόλεις. Σχεδόν όλα τα προϊόντα που προσφέρει το κατάστημα προέρχονται από την Ελλάδα.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα περνούν καθημερινά από την κεντρική πλατεία του Βερολίνου Αλεξάντερ Πλατς για να ψωνίσουν, να αλλάξουν τρένα, τραμ, μετρό, λεωφορεία, σύμφωνα με τo Βήμα. Η μεγάλη κινητικότητα έχει συνέπειες και για τα καταστήματα εστίασης: συνήθως πρόκειται για μαγαζιά φαστ φουντ. Ένα από αυτά είναι και το Gregory's Coffee. Πίσω από αυτή την ονομασία κρύβεται το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο μικρογευμάτων και καφέ «Γρηγόρης».

Στα πάνω από 300 καταστήματα στην Ελλάδα, Κύπρο, Μπαχάμες και Ρουμανία προστέθηκε πριν από ένα χρόνο περίπου και το κατάστημα στο Βερολίνο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του επιχειρηματία Νίκου Δραμιτινού ο οποίος είναι γενικός franchisee, δηλαδή δικαιοδόχος, των 30 καταστημάτων του «Γρηγόρη» στην Κρήτη.

Η επέκταση

Η «φιλοσοφία» της εταιρίας φαίνεται να έχει επιτυχία. Αν και διαθέτει μόλις 20 θέσεις εντός του καταστήματος, καθημερινά επισκέπτονται τον «Γρηγόρη» κατά μέσο όρο 500 άτομα, εκτιμά ο Στέλιος Στιβακτάκης. Βέβαια έρχονται και Έλληνες, αλλά στην πλειοψηφία τους οι πελάτες είναι Γερμανοί και πολλοί άλλοι από διάφορες άλλες εθνικότητες. Αυτός είναι ο λόγος που το προσωπικό δεν θα πρέπει να μιλά μόνο πολύ καλά γερμανικά αλλά και αγγλικά.

Εκτός αυτού θα πρέπει κάποιος που θέλει να εργαστεί στο «Γρηγόρη» να συμπεριφέρεται ευγενικά στους πελάτες, να είναι χαμογελαστός και να τον διακρίνει επαγγελματισμός, επισημαίνει ο Νίκος Δραμιτινός. «Και επίσης, δεν βγαίνει κανένας εργαζόμενος στο κατάστημα αν δεν γνωρίζει πολύ καλά το πώς θα κάνει τον καφέ ή το πώς θα χειρίζεται τα προϊόντα μας με τις προδιαγραφές, για να είναι όπως πρέπει να είναι.» Ο κάθε υπάλληλος εκπαιδεύεται για αρκετές εβδομάδες από ειδικό προσωπικό της εταιρείας.

Οι εμπειρίες στο Βερολίνο έδωσαν στο Νίκο Δραμιτινό το θάρρος για το επόμενο βήμα: «Λειτουργήσαμε ένα χρόνο για να δούμε πώς συμπεριφέρεται η αγορά. Διαπιστώσαμε ότι τα νούμερά μας είναι πάρα πολύ καλά. Στόχος μας είναι να έχουμε ως το καλοκαίρι τέσσερα με πέντε μαγαζιά.» Το επόμενο ανοίγει αρχές Φεβρουαρίου στο Έρλανγκεν, μια πόλη δίπλα στη Νυρεμβέργη. Η εκπαίδευση του προσωπικού αλλά και του δικαιοδόχου του καταστήματος θα γίνει αυτό το μήνα στο Βερολίνο. Εδώ θα λειτουργήσει από το Μάρτιο και ένα δεύτερο μαγαζί στην περιοχή Νοϊκέλν, ενώ γίνονται διαπραγματεύσεις και για άλλους δύο χώρους σε κεντρικά σημεία της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ