Ξενοδοχεία φιλικά προς τον...πολιτισμό!

Ξενοδοχεία φιλικά προς τον...πολιτισμό!
Μετά τα φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία ή τα φιλικά για την οικογένεια, έρχονται και τα ξενοδοχεία που είναι φιλικά... προς τον πολιτισμό.


Πρόκειται για έναν τίτλο που σκοπεύει να καθιερώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα στο επόμενο έτος και θα αποδίδεται σε όσα ξενοδοχεία συνδέσουν μέρος των διανυκτερεύσεών τους με δράσεις των πολιτιστικών ιδρυμάτων της πόλης.

Αυτό γνωστοποίησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας στο πλαίσιο εκδήλωσης, κατά την οποία ανακοινώθηκε ότι για πρώτη φορά ένα μουσείο και ένα ξενοδοχείο αποφάσισαν να ενώσουν τις “δυνάμεις” τους και να συνεργαστούν για τηδιεξαγωγή συνεδρίων.

“Το Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, έχει άψογες κτιριακές εγκαταστάσεις και την υποδομή για να φιλοξενήσει συνέδρια. Η συνεργασία μας με ένα κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, κατηγορίας πέντε αστέρων, μας πάει ένα βήμα πιο μπροστά, καθώς μπορούμε πλέον να καλύψουμε και το κομμάτι της διανυκτέρευσης”, εξήγησε η διευθύντρια του Ολυμπιακού μουσείου Θεσσαλονίκης, Κυριακή Ουδατζή.

“Ουσιαστικά θα προσφέρουμε τουριστικά πακέτα που θα περιλαμβάνουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαμονή, τη διεξαγωγή του συνεδρίου και την ξενάγηση στην πόλη, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν κάθε φορά”, σημείωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Mediterranean Palace Γιάννης Ασλάνης και πρόσθεσε: “Στις εγκαταστάσεις του μουσείου υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρουμε στους συνέδρους εναλλακτικά κάποιες δραστηριότητες σχετικές με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Μπορούμε, επίσης, να διαμορφώνουμε ξεχωριστές διαδρομές για την μετακίνηση των συνέδρων από και προς το ξενοδοχείο: για παράδειγμα με το ποδήλατο”.

“Με τη δημιουργία τέτοιων συνεργιών θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στα μουσεία ενώ τα ξενοδοχεία θα προσθέσουν έναν επιπλέον χαρακτηριστικό στην ταυτότητά τους (culture friendly). Σκεφτείτε για παράδειγμα μια συνεργασία με το μουσείο φωτογραφίας κατά την οποία -μεταξύ άλλων- μέρος μιας έκθεσης θα μπορεί να φιλοξενείται στο λόμπι του ξενοδοχείου”, ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Πέγκας.

Όπως είπαν και οι δύο πλευρές, η συνεργασία αυτή έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση του ρόλου των μουσείων και την ενεργό συμμετοχή τους στο τουριστικό και συνεδριακό “γίγνεσθαι” της πόλης.