Η Kim Kardashian έφτιαξε επενδυτικό fund και ψάχνει κεφάλαια. Δείτε ποιους συνάντησε

Η Kim Kardashian έφτιαξε επενδυτικό fund και ψάχνει κεφάλαια. Δείτε ποιους συνάντησε

Η αξία των συγχωνεύσεων και εξαγορών που υποστηρίζονται από private equity στην Ευρώπη διαμορφώθηκε σε περίπου 46 δισεκατομμύρια δολάρια τους πέντε μήνες έως τα τέλη Μαΐου, μειωμένη κατά 74% από την ίδια περίοδο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv

Η άφιξη της σταρ του ριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν σε μια συγκέντρωση των κορυφαίων χρηματιστών στον κόσμο στο Βερολίνο απέτυχε να διαλύσει τη σκοτεινή τους διάθεση καθώς το αυξανόμενο κόστος του χρήματος φρενάρει τη βιομηχανία private equity.

Πλαισιωμένη από σωματοφύλακες, σύμφωνα με το Reuters, η Kardashian προσέλκυσε ένα πλήθος εκατοντάδων στελεχών στην εκδήλωση του κλάδου SuperReturn, λέγοντας ότι ήθελε να μάθει τα μυστικά της επένδυσης καθώς έχει δημιουργήσει το δικό της ταμείο.

Μιλώντας για τις φιλοδοξίες της, η Καρντάσιαν, της οποίας η αυτοκρατορία καλύπτει την περιποίηση του δέρματος και τα εσώρουχα, αναζήτησε αυτό που αποκάλεσε τη «μαγική σάλτσα» ή τις ιδιαίτερες ιδιότητες των ιδρυτών εταιρειών που το ταμείο της, το οποίο δεν έχει κάνει ακόμη επένδυση, θα μπορούσε να υποστηρίξει.

Ωστόσο, το private equity βιώνει αυτήν τη στιγμή μια από τις πιο δύσκολες εποχές του από τη δεκαετία του 1980, καθώς οι ραγδαίες αυξήσεις των επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού καθιστούν το χρέος που στηρίζει τη βιομηχανία σπάνιο και ακριβό.
Πάνω από μια δεκαετία χαμηλού κόστους δανεισμού επέτρεψε στους επενδυτές να εξαγοράσουν εταιρείες χρησιμοποιώντας τεράστια δάνεια πριν τα πουλήσουν σε άλλους επενδυτές, οι οποίοι επίσης ωφελήθηκαν από τη φθηνή πίστωση.

Τώρα τα στοιχεία της ευρωζώνης δείχνουν ότι οι τράπεζες κλείνουν τις πιστώσεις αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά το μέγιστο στην 25χρονη ιστορία της.

Η αξία των συγχωνεύσεων και εξαγορών που υποστηρίζονται από private equity στην Ευρώπη διαμορφώθηκε σε περίπου 46 δισεκατομμύρια δολάρια τους πέντε μήνες έως τα τέλη Μαΐου, μειωμένη κατά 74% από την ίδια περίοδο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Ο τομέας της τεχνολογίας έχει δει τις περισσότερες προσφορές παγκοσμίως, ενώ οι συμφωνίες στον τομέα της υγείας έφτασαν τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μεγάλο μέρος της μείωσης των συμφωνιών μπορεί να αποδοθεί σε πιο αργές διαδικασίες και αποτυχημένες συναλλαγές.

Οι εταιρείες οδηγούν επίσης κάποια δραστηριότητα στην Ευρώπη με τον εξορθολογισμό των χαρτοφυλακίων και την πώληση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων.

"Η Ευρώπη τα πηγαίνει καλύτερα από το αναμενόμενο...βλέπουμε ευκαιρίες σε εταιρικές δεσμεύσεις", δήλωσε ο Marco De Benedetti, συνεπικεφαλής του Europe private equity στην Carlyle.

Οι πωλητές που τολμούν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες είναι πιο μυστικοπαθείς από πριν με λιγότερες διοργανώσεις δημοπρασιών, αφήνοντας τους αγοραστές χωρίς σαφείς προθεσμίες και έλλειψη ορατότητας.

Ο Emmanuel Laillier, επικεφαλής του private equity στην Tikehau Capital, είπε ότι αυτό καθιστά δύσκολη την ανάγνωση του επιπέδου του ανταγωνισμού, αν και υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στη διαδικασία συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Για παράδειγμα, οι στρατηγικές προσαρμογές, όπως η πώληση μειοψηφικών μεριδίων και η διατήρηση σε εταιρείες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αυξάνονται.

Η Kardashian, ωστόσο, δεν κατάφερε να ανοίξει τα χαρτιά της καθώς όλες οι τεχνικές ερωτήσεις απευθύνονταν στον επενδυτικό της συνεργάτη, Jay Sammons.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ