Συνελήφθη στη Βούλα γνωστός συγγραφέας για ακάλυπτες επιταγές και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Συνελήφθη στη Βούλα γνωστός συγγραφέας για ακάλυπτες επιταγές και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Συνελήφθη την Δευτέρα το πρωί, στη Βούλα, 55χρονος, γνωστός συγγραφέας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εις βάρος του 55χρονου, εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ 8 ετών και έντεκα 11 μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Σε βάρος του συγγραφέα εκκρεμούσαν 16 καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του νόμου περί επιταγών, περί μη έγκυρης καταβολής εργοδοτικών εισφορών και μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Από τις 16 καταδικαστικές αποφάσεις, η μία επιβάλλει ποινή φυλάκισης ενός έτους και οι υπόλοιπες 15 ποινή φυλάκισης 95 μηνών στο σύνολό τους.

Ο γνωστός συγγραφέας ήταν νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας μάρκετινγκ και διαφήμισης, καλύπτοντας τις οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας, εκδίδοντας κατά επανάληψη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, άκαλυπτες επιταγές, ενώ δεν κατέβαλε εισφορές και χρέη προς το δημόσιο.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στη Βούλα, όπου διαμένει και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ