Πρωτοχρονιά με περιορισμούς και με "6" στο 13033

Πρωτοχρονιά με περιορισμούς και με "6" στο 13033

Με τους αυστηρούς περιορισμούς των Χριστουγέννων θα γιορτάσει η χώρα την Πρωτοχρονιά.

Το βράδυ της Παραμονής και κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του 2021 αναμένεται και πάλι να είναι ιδιαίτερα αισθητή η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στους δρόμους, στο πρότυπο των μέτρων που είχαν ληφθεί στις 24 και 25 Δεκεμβρίου.

Για το βράδυ της σημερινής ημέρας, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών για κανέναν λόγο -πλην τους λόγους υγείας και της μετάβασης από και προς τον τόπο εργασίας- από τις 10 μ.μ. και ως τις 5 π.μ. της Πρωτοχρονιάς.

Η ΕΛΑΣ θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος σε ελέγχους που θα διενεργηθούν σε πλατείες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Οσον αφορά σε συγκεντρώσεις σε σπίτια, υπενθυμίζεται ότι επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα. Η Αστυνομία μπορεί να μπει σε σπίτια με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού μετά από καταγγελία, ενώ για παράβαση το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκόμενους 300 ευρώ.

Για την αυριανή ημέρα, όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε εορταστικά τραπέζια φίλων και συγγενών θα πρέπει να αποστείλουν μήνυμα με τον κωδικό "6" στο 13033 (όπως δηλαδή ισχύει για την ατομική άθληση και τη βόλτα με κατοικίδιο). Το ίδιο μήνυμα θα πρέπει να στείλουν και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ