Παγκόσμιο σοκ και συγκίνηση για τον θάνατο του Κόμπε Μπράιαντ

Παγκόσμιο σοκ και συγκίνηση για τον θάνατο του Κόμπε Μπράιαντ

Σε ηλικία 41 ετών έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με ελικόπτερο την Κυριακή ο θρύλος του ΝΒΑ Κόμπε Μπράιαντ. Στο ίδιο ελικόπτερο επέβαιναν η 13χρονη κόρη του και άλλα πέντε άτομα, κανένας από τους οποίους δεν επέζησε.

Το ελικόπτερο Sikorsky S-76 στο οποίο επέβαιναν ο Μπράιαντ η κόρη του και άλλα πέντε άτομα ανήκε στον πρώην μπασκετμπολίστα. Όπως έγινε γνωστό, είχε απογειωθεί λίγο μετά τις 9 το πρωί (ώρα Δυτικής Ακτής) και περίπου μισή ώρα αργότερα ο πιλότος του ελικοπτέρου ενημέρωσε τον πύργο ελέγου του αεροδρομίου στο Μπέρμπανκ για τεχνικό πρόβλημα, ενώ ακολούθως άλλαξε πορεία για να αποφύγει την πυκνή ομίχλη. Στις 9.45 το ελικόπτερο συνετρίβη στην περιοχή του Καλαμπάσας, περίπου 50 χλμ. βορειοδυτικά από το Λος Άντζελες.

Χιλιάδες φίλοι της ομάδας των Λέικερς συγκεντρώθηκαν στο στάδιο Staples για να αποδώσουν φόρο τιμής στον μεγάλο αθλητή.

Ο Κόμπε Μπράιαντ έπαιξε 20 χρόνια με τους Λος Άντζελες Λέικερς πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, στη διάρκεια της οποίας κέρδισε 5 πρωταθλήματα του ΝΒΑ.

Η είδηση του θανάτου του Κόμπε Μπράιαντ προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο. Το δημαρχείο του Λος Άντζελες φωτίστηκε στα μοβ και κίτρινα, τα χρώματα της ομάδας των Λέικερς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ