Επίδομα τέκνων: Υπολογίστε πόσα θα παίρνετε «μετρητά» και πόσα με την κάρτα

Πότε αλλάζει ο τρόπος καταβολής – Τι θα κερδίσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι – Ποιες «εκπλήξεις» προετοιμάζει η κυβέρνηση – πότε θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα

Επίδομα τέκνων: Υπολογίστε πόσα θα παίρνετε «μετρητά» και πόσα με την κάρτα

Αλλάζει από το 2024 ο τρόπος καταβολής του επιδόματος τέκνων. Οι εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι θα κληθούν να παραλάβουν μια προπληρωμή κάρτα στην οποία θα πιστώνεται το 50% του επιδόματος που θα δικαιούνται εφόσον φυσικά πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Σε αυτήν θα πιστώνεται το 50% του επιδόματος ενώ το υπόλοιπο 50% θα εξακολουθήσει να πιστώνεται κανονικά στον τραπεζικό λογαριασμό. Πώς θα διαμορφωθούν τα ποσά; Μπορείτε να τα υπολογίσετε εύκολα μόνοι σας με το εργαλείο του fpress.gr αναγράφοντας απλώς τη σύνθεση της οικογένειας (ενήλικοι και ανήλικοι) αλλά και το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως «κόφτης».

Το νέο μέτρο θα νομοθετηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αλλά η αλλαγή στον τρόπο πληρωμής του επιδόματος θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2024 και μετά. Ο λόγος είναι ότι θα πρέπει να εκδοθούν και να διανεμηθούν με ασφαλείς διαδικασίες οι προπληρωμένες κάρτες στους εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους. Έως τότε, το αρμόδιο υπουργείο θα έχει ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τράπεζες, αλυσίδες supermarket και άλλους φορείς για να προωθήσει δύο «εκπλήξεις που προετοιμάζονται.

  1. Το υπουργείο εργασίας θέλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του επιδόματος, να πιστώνεται και να διακινείται μέσω των καρτών και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Γι’ αυτό και διερευνάται, σε συνεργασία με τα supermarket, ανάλογα με την χρήση των καρτών στις οποίες θα πιστώνονται τα επιδόματα τέκνων (αλλά και άλλα κοινωνικά επιδόματα) να προφέρονται κίνητρα στις αγορές όπως κουπόνια, μεγαλύτερες εκπτώσεις κλπ.
  2. Θα διοργανωθούν λοταρίες, αντίστοιχες με τις φορολοταρίες. Οι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων θα παίρνουν μέρος σε κληρώσεις με έπαθλα 1000 ευρώ τον μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ