ΜΑΡΚΕΤ PASS: Βρείτε πόσα και πότε θα τα πάρετε – Το σενάριο… επανάληψης τον Δεκέμβριο

ΜΑΡΚΕΤ PASS: Βρείτε πόσα και πότε θα τα πάρετε – Το σενάριο… επανάληψης τον Δεκέμβριο

Kλείδωσε η ημερομηνία καταβολής της ενίσχυσης του market pass. Λόγω και της παράτασης στην προθεσμία υποβολής της φορολογικής δήλωσης, η καταβολή θα γίνει -εφάπαξ- και για αυτούς που θα επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό και γι’ αυτούς που θα διαλέξουν την ψηφιακή κάρτα μέσα στον Οκτώβριο. Ήδη πάντως, στο οικονομικό επιτελείο επεξεργάζονται το σενάριο επέκτασης ώστε να καλυφθούν τα νοικοκυριά και για το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς.

Αιτία η συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών στα τρόφιμα. Αν ληφθεί η σχετική απόφαση -που προϋποθέτει ότι θα βρεθεί και δημοσιονομικός χώρος 250 εκατ. ευρώ τουλάχιστον- τα χρήματα θα πιστωθούν σε κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς τον Δεκέμβριο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ώστε να καλυφθεί μέρος και από το αυξημένο -όπως προδιαγράφεται- κόστος του φετινού ρεβεγιόν.

Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της ενίσχυσης δεν θα υπάρξουν κατά την καταβολή του Οκτωβρίου. Το ενδιαφέρον είναι ότι όσοι έχουν ήδη λάβει την ενίσχυση κατά τον πρώτο γύρο, δεν θα χρειαστεί να κάνουν καινούργια αίτηση. Έτσι, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει μόνο για όσους αμέλησαν να κάνουν την αίτηση ή για όσους θα αποδειχθεί ότι θα πληρούν φέτος για πρώτη φορά τα εισοδηματικά κριτήρια. Έχει ήδη αποφασιστεί και ανακοινωθεί ότι θα χρησιμοποιηθούν τα εισοδήματα που αποτυπώνονται στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Για να μην μπλέξει ο αναγνώστης με τα κριτήρια και τους υπολογισμούς, δημοσιεύεται το εργαλείο του fpress.gr που υπολογίζει το ποσό της ενίσχυσης με ένα κλίκ. Με βάση την οικογενειακή κατάσταση αποτυπώνεται το εισοδηματικό κριτήριο αλλά και το ποσό που θα δει ο ενδιαφερόμενος να κατατίθεται είτε στον τραπεζικό του λογαριασμό είτε στην ψηφιακή κάρτα. Μένει να διευκρινιστεί αν αυτός που επέλεξε να πάρει τα χρήματα μέσω τραπέζης θα του δοθεί τώρα η δυνατότητα να αλλάξει άποψη καθώς η πίστωση στην κάρτα προσφέρει και περισσότερα χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ