Morgan Stanley: Ο CEO πήρε αύξηση - Εκτοξεύθηκε στα 39,4 εκατ. δολ. ο μισθός του το 2022

Morgan Stanley: Ο CEO πήρε αύξηση  - Εκτοξεύθηκε στα 39,4 εκατ. δολ. ο μισθός του το 2022

Η αναλογία της αμοιβής του Γκόρμαν προς τη μέση αμοιβή ενός υπαλλήλου για το 2022 ήταν 274 προς 1, έναντι 255 προς 1 το 2021

Η συνολική αποζημίωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Morgan Stanley Τζέιμς Γκόρμαν αυξήθηκε σχεδόν 13% στα 39,4 εκατομμύρια δολάρια το 2022 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με μια κατάθεση την Πέμπτη.

Αυτό είναι υψηλότερο από το πακέτο των 31,5 εκατομμυρίων δολαρίων που ανέφερε η τράπεζα τον Ιανουάριο, το οποίο αντανακλά μείωση μισθών κατά 10%. Τα ενημερωμένα στοχεία περιλάμβαναν αναβαλλόμενη αποζημίωση που σχετίζεται με την απόδοση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η συνολική αμοιβή του Γκόρμαν για το 2022 περιλαμβάνει βασικό μισθό 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, μπόνους μετρητών 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων και επιβράβευση μετοχών 30,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι διευθυντές της Morgan Stanley είχαν επικαλεστεί νωρίτερα «ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και περιβάλλον αγοράς» για τον καθορισμό της αμοιβής του CEO, ανέφεραν στην κατάθεση του Ιανουαρίου.

Η αναλογία της αμοιβής του Γκόρμαν προς τη διάμεση αμοιβή ενός υπαλλήλου για το 2022 ήταν 274 προς 1, έναντι 255 προς 1 το 2021.

Ο Γκόρμαν, 64 ετών, ανέλαβε το τιμόνι το 2010, έκτοτε έχει πραγματοποιήσει συμφωνίες υψηλού προφίλ που διαφοροποίησαν τα έσοδα της ισχυρής εταιρείας της Wall Street, φέρνοντας πιο σταθερές αμοιβές από τη διαχείριση περιουσίας.


«Οι στρατηγικές αποφάσεις που λάβαμε την τελευταία δεκαετία έχουν μεταμορφώσει την επιχείρηση της Morgan Stanley», έγραψε ο Γκόρμαν στην κατάθεση. Ο βραχίονας διαχείρισης πλούτου και επενδύσεων, ο οποίος επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία 5,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, θα οδηγήσει τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας,σημείωσε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν ασχολήθηκε με την αναταραχή του κλάδου που προκλήθηκε από τις αποτυχίες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank τον περασμένο μήνα. Ο ομόλογός του στην JPMorgan Chase & Co. Τζέιμι Ντίμον, προειδοποίησε τους μετόχους ότι μπορεί να υπάρξει περισσότερη αναταραχή στο μέλλον.

«Η τρέχουσα κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει, και ακόμη και όταν είναι πίσω μας, θα υπάρχουν επιπτώσεις από αυτήν για τα επόμενα χρόνια», έγραψε ο Dimon σε ετήσια επιστολή προς τους μετόχους την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ