Στην εντατική η Praxia Bank

Μήνυμα της διευθύνουσας συμβούλου στο προσωπικό

Στην εντατική η Praxia Bank

Σε απολύσεις προχωρά η Praxia Bank στο πλαίσιο της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της.

Η ίδια η τράπεζα αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως ο βασικός της μέτοχος, Atlas Merchant Capital, αξιολογεί τις επιλογές του και πως «θεωρεί απαραίτητο να προβεί σε συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της Praxia bank. Από τις 19 Δεκεμβρίου 2019, η Praxiabank θα λειτουργεί με μία λιτή δομή η οποία προϋποθέτει τη λύση των συμβάσεων εργασίας».

Σε μήνυμά της στο προσωπικό η διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας Αναστασία Σακελλαρίου αναφέρει μεταξύ άλλων πως «δυστυχώς, παράγοντες που υπερβαίνουν τον έλεγχό μας καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση των εργασιών μας. Όπως γνωρίζετε, ο μέτοχός μας ξεκίνησε πρόσφατα διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού μεριδίου της Praxia Bank, με σύμβουλο τη UBS. Το AMC βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης των επιλογών που έχει στη διάθεσή του, με σεβασμό στη μελλοντική ιδιοκτησιακή δομή της τράπεζας και φαίνεται αναπόφευκτη η συρρίκνωση των εργασιών της Praxia Bank. Από τις 19 Δεκεμβρίου, το λειτουργικό μοντέλο της Praxia Bank θα στηρίζεται σε μια πολύ πιο λιτή δομή.»

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση η τράπεζα υποστηρίζει πως «η Praxiabank αποτέλεσε την πρώτη ελληνική τράπεζα που προσέλκυσε καταθέσεις από το εξωτερικό, αξιοποιώντας τα οφέλη και τις ευκαιρίες της διεθνοποιημένης πλέον τραπεζικής αγοράς. Αυτό κατέστη δυνατό μέσω της σύναψης συνεργασίας με την πλατφόρμα συγκέντρωσης καταθέσεων της Raisin στη Γερμανία, μια από τις μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη. Με τη συνεργασία αυτή, η Praxiabank, έθεσε σε εφαρμογή το επιχειρηματικό της πλάνο, ήδη από την άνοιξη του 2019, συμμετέχοντας ενεργά σε μια διεθνοποιημένη τραπεζική αγορά, όπως δεκάδες άλλες πρωτοποριακές τράπεζες σε όλη την Ευρώπη.

Σημαντικά ορόσημα που έχουν επιτευχθεί είναι ο σχεδιασμός και υλοποίηση μιας omnichannel προσέγγισης που επιτρέπει την εξυπηρέτηση του πελάτη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από οποιοδήποτε κανάλι επιλέγει να έρθει σε επαφή με την τράπεζα με δυνατότητα digital onboarding, δηλαδή άνοιγμα λογαριασμού, εξ ολοκλήρου από το κινητό χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία ούτε video call. Το καινοτόμο, για τα ελληνικά δεδομένα, εγχείρημα για την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των παραπάνω συστημάτων κλήθηκε να προσπελάσει κανονιστικές και τεχνολογικές προκλήσεις.

Η Praxia κινήθηκε σε αχαρτογράφητα νερά και πέτυχε να θέσει τις βάσεις και τους κανόνες για την είσοδο του digital onboarding για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ερμηνεία του θεσμικού πλαισίου, επίτευγμα που δημιουργεί αξία για ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο.

Η εμπειρία και οι υπηρεσίες που σχεδιάσαμε για τους πελάτες μας είναι απαλλαγμένες από τις παραδοσιακές τραπεζικές πρακτικές, με σύγχρονα και απλά προϊόντα, χωρίς «ψιλά γράμματα» και χωρίς κρυφές χρεώσεις. Δημιουργήσαμε μια τράπεζα εφάμιλλη των πιο πρωτοποριακών neo banks της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ