H (προ)τελευταία πράξη άρσης των capital controls - ένα προς ένα τα πέντε μέτρα

Κανένας περιορισμός στην ανάληψη κεφαλαίων στο εσωτερικό - Έως και 10.000 ευρώ στις αποσκευές μας στα ταξίδια στο εξωτερικό

H (προ)τελευταία πράξη άρσης των capital controls - ένα προς ένα τα πέντε μέτρα

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες που μετέδωσε από χθες το fpress.gr καθώς τα πέντε μέτρα περαιτέρω χαλάρωσης των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, συμπεριλαμβάνονται στην απόφαση που υπέγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η απόφαση περιλαμβάνει την πλήρη απελευθέρωση των περιορισμών στο εσωτερικό της χώρας και τέσσερα μέτρα ακόμη. Ο κατάλογος των μέτρων που ενεργοποιούνται από την 1/10, έχει ως εξής: 

Επιτρέπονται πλέον από 1ηΟκτωβρίου χωρίς περιορισμό οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από τα ιδρύματα στην Ελλάδα.

  • Επιτρέπονται από 1ηΟκτωβρίου οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από τα ιδρύματα στο εξωτερικό έως του ποσού των 5.000 ευρώ μηνιαίως.
  • Αυξάνεται με την δημοσίευση της απόφασης το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 3.000 ευρώ σε 10.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/ και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.
  • Διευκολύνονται με την δημοσίευση της απόφασης και θα διεκπεραιώνονται απευθείαςαπό το δίκτυο των υποκαταστημάτωνοι συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, μέσω της αύξησης του ποσού που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό, από 40.000 ευρώ σε 100.000 ευρώ, για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα.
  • Επιτρέπεται η μεταφορά στο εξωτερικό χρηματικών ποσών που αποτελούν κέρδη και μερίσματα προερχόμενα από κεφάλαια εξωτερικού, που επενδύονται στην Ελλάδα μετά τη δημοσίευση της απόφασης, έως ποσοστού 100% του επενδεδυμένου κεφαλαίου για κάθε ημερολογιακό έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ