Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής και το πολιτικό παρασκήνιο

Δυσαρεστημένος εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης καθώς φερόταν να υποστηρίζει την υποψηφιότητα Καραμούζη

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής και το πολιτικό παρασκήνιο

Φημολογείται έντονα ότι ο Γ. Δραγασάκης είναι έξαλλος μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα.  Και τούτο διότι στήριζε αναφανδόν την υποψηφιότητα του Ν. Καραμούζη έναντι εκείνης του Π. Μυλωνά. 

Όμως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕ ομοθύμως σχεδόν προέταξε τον δεύτερο. Τέτοια ήταν η πεποίθηση του κ. Δραγασάκη για τον κ. Καραμούζη που λέγεται ότι κατάφερε να πείσει ακόμη και τον πρωθυπουργό για την επιλογή. Προσθέτως, ακούστηκε στους διαδρόμους του Μαξίμου ότι ο κ. Καραμούζης δεν διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα. Άρα η τοποθέτηση του στην Εθνική θα αποτελούσε μια πολύ ηχηρή νίκη του ίδιου του κ. Τσίπρα ο οποίος προσπαθεί επί 3 χρόνια να ανακατέψει την τράπουλα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο κ. Τσίπρας δεν διάκειται δυσμενώς απέναντι στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ. Μάλιστα προ μηνός συνομιλούσαν επί ώρα στο συνέδριο του Economist.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ