Ρώσοι χάκερ "έριξαν" τις ιστοσελίδες πέντε ιταλικών τραπεζών

Ρώσοι χάκερ "έριξαν" τις ιστοσελίδες πέντε ιταλικών τραπεζών

Στις επιθέσεις DDoS, οι χάκερ προσπαθούν να πλημμυρίσουν ένα δίκτυο με ασυνήθιστα μεγάλους όγκους κίνησης δεδομένων προκειμένου να το παραλύσου

 

 

Η ιταλική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εντόπισε επιθέσεις χάκερ εναντίον ιστοσελίδων τουλάχιστον πέντε τραπεζών, οι οποίες κατέστησαν προσωρινά αδύνατη την πρόσβαση σε ορισμένες από τις υπηρεσίες τους.

Εκπρόσωπος του πρακτορείου είπε στο Reuters ότι οι στοχευμένες τράπεζες περιλαμβάνουν τις Intesa Sanpaolo, Monte dei Paschi di Siena και BPER Banca , μαζί με τη FinecoBank και την Banca Popolare di Sondrio.

Η υπηρεσία "εντόπισε την εκ νέου ενεργοποίηση των εκστρατειών επιθέσεων Κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS) από φιλορωσικές... ομάδες εναντίον εθνικών θεσμικών υποκειμένων", ανέφερε σε ανακοίνωση .

Στις επιθέσεις DDoS, οι χάκερ προσπαθούν να πλημμυρίσουν ένα δίκτυο με ασυνήθιστα μεγάλους όγκους κίνησης δεδομένων προκειμένου να το παραλύσουν.

Πηγή σε μία από τις τράπεζες που στοχοποιήθηκαν στην επίθεση είπε ότι ο ιστότοπός τους κατέρρευσε λόγω μεγάλης κίνησης αλλά μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα και η εφαρμογή για κινητά λειτουργούσε τακτικά επιτρέποντας στους πελάτες να λειτουργούν.

Η υπηρεσία είπε ότι παρείχε ταχεία βοήθεια στις εταιρείες που στοχοποιήθηκαν από επιθέσεις από ακτιβιστές της ομάδας Noname057, προκειμένου να μετριαστεί τυχόν αντίκτυπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ