Bank of America: Στα 7,8 τρισ. δολ εκτοξεύθηκαν τα υπό διαχείριση διαθέσιμα

Bank of America: Στα 7,8 τρισ. δολ εκτοξεύθηκαν τα υπό διαχείριση διαθέσιμα

Οι εισροές σε μετρητά ανήλθαν σε 29 δισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα έως την Τετάρτη, ενώ παγκόσμιοι επενδυτές αγόρασαν επίσης μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ομόλογα 9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων

 

Οι επενδυτές παγκοσμίως έδωσαν περισσότερα χρήματα σε μετρητά την εβδομάδα έως την Τετάρτη, με τα συνολικά υπό διαχείριση διαθέσιμα να αγγίζουν τα 7,8 τρισ. δολ., σύμφωνα με έκθεση της Bank of America (BofA) Global Research.

Οι εισροές σε μετρητά ανήλθαν σε 29 δισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα έως την Τετάρτη, ενώ παγκόσμιοι επενδυτές αγόρασαν επίσης μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ομόλογα 9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η BofA επικαλούμενη στοιχεία από τον πάροχο δεδομένων κεφαλαίων EPFR.
Οι φόβοι για μια επικείμενη ύφεση έχουν κρατήσει πολλούς επενδυτές να διατηρούν μεγάλες θέσεις σε μετρητά καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, παρόλο που η εκπληκτική ανθεκτικότητα της παγκόσμιας οικονομίας έχει βοηθήσει τις αγορές μετοχών να αυξηθούν απότομα.

Μεταξύ των τάσεων των επενδύσεων σε μετοχές, οι εβδομαδιαίες εισροές σε ιαπωνικές μετοχές ανήλθαν στα 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια, την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα εισροών, ενώ οι αμερικανικές κεφαλαιουχικές σημείωσαν τη μεγαλύτερη εισροή τους σε οκτώ μήνες, ύψους 12,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα στοιχεία της BofA καταγράφουν τις ροές την εβδομάδα έως την Τετάρτη, προτού τα βασικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ την Πέμπτη αυξήσουν τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων τον Ιούλιο μετά την παύση του Ιουνίου.

Τα στοιχεία προκάλεσαν απότομο selloff κατά το οποίο οι αγορές μετοχών υποχώρησαν και οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ανέβηκαν σε υψηλά μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.

«Οι οικονομικές συνθήκες που σφίγγονται ξανά στις αρχές του τρίτου τριμήνου, κρατούν εδραιωμένη την άποψη «υψηλότερης διάρκειας/σκληρής προσγείωσης»», αναφέρει η BofA στην έκθεση, σημειώνοντας ότι μια περαιτέρω αυστηροποίηση των οικονομικών συνθηκών το τρίτο τρίμηνο θα δημιουργήσει μια μεγάλη ευκαιρία για επενδυτές να τοποθετηθούν για μια δύσκολη οικονομική προσγείωση.


Οι εισροές σε μετοχές ανεπτυγμένων αγορών για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2022 παρουσίασαν υψηλότερη τάση από τις εισροές σε μετοχές αναδυόμενων αγορών, συνολικού ύψους 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες.

Ο δείκτης "bull & bear" της BofA, ο οποίος μετρά το κλίμα της αγοράς και βασίζεται σε μια σειρά τεχνικών μέτρων της αγοράς, παρέμεινε αμετάβλητος, όντας περισσότερο πτωτικός παρά ανοδικός στο 3,2, όπου το 10 είναι εξαιρετικά ανοδικό και το 0 είναι το αντίθετο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ