Bank of America: 500 εκατ. δολ. σε funds που ηγούνται μειονότητες και γυναίκες επιχειρηματίες

Bank of America: 500 εκατ. δολ. σε funds που ηγούνται μειονότητες και γυναίκες επιχειρηματίες

Η τράπεζα έχει δεσμεύσει equity σε περισσότερα από 150 funds, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν επενδύσει σε περισσότερες από 1.000 εταιρείες

 

 

Η Bank of America ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει δεσμεύσει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχικές επενδύσεις σε funds που ηγούνται μειοψηφίες και γυναίκες επιχειρηματίες, υπερδιπλασιάζοντας την αρχική της δέσμευση για 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η τράπεζα έχει δεσμεύσει equity σε περισσότερα από 150 funds, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν επενδύσει σε περισσότερες από 1.000 εταιρείες που εκτείνονται σε 40 πολιτείες, ανέφερε.
Αυτές οι εταιρείες διευθύνονται από 1.500 διαφορετικούς επιχειρηματίες και απασχολούν πάνω από 21.000 άτομα.

«Ως εταιρεία, εξετάσαμε πώς να υποστηρίξουμε τις γυναίκες και τους διαφορετικούς επιχειρηματίες», δήλωσε στο Reuters ο Tram Nguyen, παγκόσμιος επικεφαλής Στρατηγικών και Βιώσιμων Επενδύσεων στην Bank of America.

«Το κεφάλαιο σε επιχειρηματίες που δεν διαθέτουν πόρους έχει ως αποτέλεσμα να ξεκλειδώνουν τις δυνατότητές τους να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους σε τοπικό επίπεδο και να δημιουργήσουν οικονομικές ευκαιρίες», είπε ο Nguyen.

Συνήθως αυτοί οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν την εμπειρία να έχουν ιδρύσει επιχειρήσεις στο παρελθόν ή έχουν εμπειρία να επενδύουν ως μέρος ενός μεγαλύτερου ταμείου. Τώρα παίρνουν αυτή την εμπειρία και ξεκινούν για να ξεκινήσουν το δικό τους funds, είπε.

Ένα από τα funds είναι το Zeal Capital Partners, που ιδρύθηκε από τον Nasir Qadree, το οποίο παρέχει στους ιδρυτές τους πόρους που χρειάζονται για να κλιμακώσουν την επιχείρησή τους στο επόμενο επίπεδο ανάπτυξης.

Είναι ένας πρώιμος επενδυτής στο Esusu, έναν από τους λίγους που ανήκουν σε μαύρους, ανέφερε η δήλωση. Η Unicorn αναφέρεται σε μη εισηγμένη εταιρεία που έχουν αποτίμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Οι αμερικανικοί τραπεζικοί γίγαντες έχουν επεκτείνει τις δεσμεύσεις τους για φυλετική ισότητα μετά το 2020, όταν η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ενός μαύρου, από έναν αστυνομικό πυροδότησε παγκόσμιες διαμαρτυρίες.

«Κάθε φορά που υποστηρίζουμε ένα ταμείο μειοψηφίας ή υπό την ηγεσία των γυναικών, υποστηρίζουν με τη σειρά τους διαφορετικούς επιχειρηματίες, κάτι που μας βοηθά τελικά να επιτύχουμε τον στόχο μας να προωθήσουμε τη φυλετική ισότητα και τις οικονομικές ευκαιρίες», είπε ο Nguyen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ