Bank of America: Οι επενδυτές έχουν ρευστοποιήσει 756 δισ. δολάρια φέτος

Bank of America: Οι επενδυτές έχουν ρευστοποιήσει 756 δισ. δολάρια φέτος

Τα χρηματιστήρια σημείωσαν εκροές για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, στα 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια - Τα ομολογιακά κεφάλαια σημείωσαν εισροές 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων την εβδομάδα έως την Τετάρτη 

Οι επενδυτές έχουν διοχετεύσει 756 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά φέτος, ανέφερε η Bank of America σε σημείωμα την Παρασκευή, επηρεασμένοι από τις υψηλές αποδόσεις και τις ανησυχίες για τις τράπεζες.

Η στροφή στα αμοιβαία κεφάλαια της χρηματαγοράς συνεχίστηκε την εβδομάδα έως την Τετάρτη, με 23,1 δισεκατομμύρια δολάρια να εισρέουν στα χρηματοοικονομικά μέσα, σύμφωνα με την BofA, η οποία επικαλείται στοιχεία από την εταιρεία χρηματοοικονομικών δεδομένων EPFR.

Τα αυξανόμενα επιτόκια έχουν ενισχύσει τις αποδόσεις στα αμοιβαία κεφάλαια της χρηματαγοράς, τα οποία είναι ακ που επενδύουν σε βραχυπρόθεσμο χρέος υψηλής ρευστότητας, όπως αυτό που εκδίδεται από τις κυβερνήσεις.

Η κατάρρευση μεσαίου μεγέθους αμερικανικών τραπεζών φέτος έχει προκαλέσει πολλούς καταθέτες και εταιρείες να βγάλουν τα χρήματά τους από τις τραπεζικές καταθέσεις και να τα τοποθετήσουν σε ΑΚΧΑ.

Το σημείωμα της BofA έδειξε επίσης ότι το ενδιαφέρον για τις μετοχές τεχνολογίας συνεχίστηκε, με 500 εκατομμύρια δολάρια να εισρέουν σε αμοιβαία κεφάλαια μετοχών τεχνολογίας την έκτη συνεχόμενη εβδομάδα εισροών.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq των ΗΠΑ αυξήθηκε περίπου 25% φέτος, ενισχυμένος από τον ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη.

Συνολικά, ωστόσο, τα χρηματιστήρια σημείωσαν εκροές για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, στα 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα ομολογιακά κεφάλαια σημείωσαν εισροές 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων την εβδομάδα έως την Τετάρτη. Αυτό οδήγησε τις συνολικές ετήσιες εισροές σε 152 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε η BofA.

Η ροή σε μετρητά πλησιάζει γρήγορα τα επίπεδα του 2020, όταν ο COVID-19 τρόμαξε τους επενδυτές και 917 δισεκατομμύρια δολάρια έφτασαν στα κεφάλαια της χρηματαγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ