Σε ποιες σχολές ανεβαίνουν και σε ποιες πέφτουν οι βάσεις;

Σε ποιες σχολές ανεβαίνουν και σε ποιες πέφτουν οι βάσεις;
Οι βαθμοί των Πανελληνίων έχουν ανακοινωθεί από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης κορυφώνοντας την αγωνία των μαθητών και των γονέων που αναμένουν να βγουν στο φως της δημοσιότητας οι βάσεις των σχολών. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέρτος, ένα είναι το ερώτημα που απασχολεί όλους τους υποψήφιους των Πανελληνίων, ποιες σχολές θα σημειώσουν άνοδο και ποιες πτώση.

Σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το υπουργείο Παιδείας, αναμένεται άνοδος των βάσεων κυρίως στις Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι διπλάσιος ο αριθμός εκείνων που γράψανε άριστους βαθμούς στα Μαθηματικά και στη Φυσική κατευθυνσης σε σχέση με πέρισυ.

Αντιθέτως, ελεύθερη πτώση παρατηρείται στις σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου κυρίως λόγω του γεγονότος ότι μειώνεται ο αριθμός των μαθητών που στρέφονται προς τις Οικονομικές επιστήμες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του καθηγητή και εκπαιδευτικού αναλυτή Γιώργο Χατζητέγα, ο αριθμός των υποψηφίων για τις Οικονομικές σχολές έχει μειωθεί κατά 20%.

Τέλος στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου, οι βάσεις αναμένονται να είναι σταθερές σε σχέση με πέρισυ, με ελάχιστες αυξομιεώσεις στις Νομικές σχολές καθώς και στις σχολές Ψυχολογίας και Φιλολογίας.