WSJ: H Κίνα απαγορεύει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους χρησιμοποιούν iPhone

WSJ: H Κίνα απαγορεύει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους χρησιμοποιούν iPhone

Μαίνεται ο τεχνολογικός πόλεμος με τις ΗΠΑ 

Η Κίνα διατάζει τώρα τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να μην χρησιμοποιούν iPhone κατά την εργασία τους, εν μέσω ενός τεχνολογικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, σύμφωνα με τη WSJ.

Ειδικότερα, η Κίνα διέταξε τους αξιωματούχους της κυβέρνησής της να μην χρησιμοποιούν το iPhone της Apple και τηλέφωνα άλλων ξένων εταιρειών στην εργασία τους, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της WSJ, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι κυβερνητικοί υπάλληλοι έλαβαν αυτές τις οδηγίες από τους ανωτέρους τους κατά τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσαν οι ίδιες πηγές στην εφημερίδα.

Δεν είναι σαφές πόσες υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης έχουν επηρεαστεί αυτή τη στιγμή, αν και το Πεκίνο έχει περιορίσει τη χρήση iPhone μεταξύ ορισμένων αξιωματούχων εδώ

Η απαγόρευση έρχεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου, οι οποίες έχουν εμπλακεί σε έναν τεχνολογικό πόλεμο. Η Κίνα επιδιώκει επίσης την αυτάρκεια στον τομέα αυτό.

Θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην Apple, καθώς η Κίνα είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές της εταιρείας – αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα πέμπτο των συνολικών εσόδων της το 2022.

Η απαγόρευση της Κίνας αντικατοπτρίζει παρόμοιους περιορισμούς στις ΗΠΑ, όπως η απαγόρευση του TikTok στη Νέα Υόρκη για κυβερνητικές συσκευές.

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Insider για σχολιασμό που εστάλη εκτός των κανονικών ωρών εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ