Η Microsoft θα αποδεσμεύσει τις ομάδες από το Office, για να αποτρέψει το πρόστιμο της ΕΕ

 Η Microsoft θα αποδεσμεύσει τις ομάδες από το Office, για να αποτρέψει το πρόστιμο της ΕΕ

Οι προτεινόμενες αλλαγές ήρθαν ένα μήνα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για τη σύνδεση της Microsoft μεταξύ του Office και του Teams

 

 

Η Microsoft ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αποδεσμεύσει τις ομάδες της εφαρμογής συνομιλίας και βίντεο από το Office και θα διευκολύνει τα ανταγωνιστικά προϊόντα να λειτουργούν με το λογισμικό της, αλλά οι ανταγωνιστές είπαν ότι ίσως χρειαστεί να κάνει περισσότερα για να αποτρέψουμε ένα πιθανό πρόστιμο αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ.

Οι προτεινόμενες αλλαγές ήρθαν ένα μήνα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για τη σύνδεση της Microsoft μεταξύ του Office και του Teams, μετά από καταγγελία της ανταγωνιστικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων χώρου εργασίας Slack το 2020, που ανήκει στην Salesforce.

Οι κινήσεις της Microsoft που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη ήταν παρόμοιες με τις προκαταρκτικές παραχωρήσεις που απέτυχαν να αντιμετωπίσουν ρυθμιστικές ανησυχίες. Η αρχή επιβολής του ανταγωνισμού της ΕΕ είπε ότι έλαβε γνώση της ανακοίνωσης της εταιρείας και αρνήθηκε περαιτέρω σχόλια.

Η Επιτροπή θα μπορούσε να επιβάλει στην εταιρεία επίσημες χρεώσεις το φθινόπωρο, εκτός εάν εντείνει την προσφορά της.

Το Teams προστέθηκε στο Office 365 το 2017 δωρεάν. Τελικά αντικατέστησε το Skype για επιχειρήσεις και κέρδισε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εν μέρει λόγω της τηλεδιάσκεψής του.


«Σήμερα ανακοινώνουμε προληπτικές αλλαγές που ελπίζουμε ότι θα αρχίσουν να αντιμετωπίζουν αυτές τις ανησυχίες με ουσιαστικό τρόπο, ακόμη και όταν η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνεχίζεται και συνεργαζόμαστε μαζί της», δήλωσε η Nanna-Louise Linde, αντιπρόεδρος της Microsoft για ευρωπαϊκές κυβερνητικές υποθέσεις. ανάρτηση.

Είπε ότι οι αλλαγές επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν δύο ανησυχίες της ΕΕ, «ότι οι πελάτες θα πρέπει να μπορούν να επιλέγουν μια επιχειρηματική σουίτα χωρίς ομάδες σε τιμή χαμηλότερη από αυτές με τις ομάδες και ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να διευκολύνουμε τη διαλειτουργικότητα μεταξύ ανταγωνιστικών λύσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και οι σουίτες Microsoft 365 και Office 365".
Οι αλλαγές, που ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου, θα εφαρμοστούν στην ΕΕ και την Ελβετία.

Οι βασικοί εταιρικοί πελάτες της Microsoft, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τις περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις της εταιρείας στην Ευρώπη, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στην έκδοση του Office που εξαιρεί τις ομάδες σε τιμή 2 ευρώ το μήνα φθηνότερη από ό,τι με το Teams. Οι νέοι εταιρικοί πελάτες μπορούν να αγοράσουν το Teams αυτόνομα και ξεχωριστά με 5 ευρώ το μήνα.

Θα εισαχθούν νέοι πόροι υποστήριξης για να βοηθήσουν πελάτες και ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού που θέλουν να αφαιρέσουν δεδομένα από το Teams και να τα χρησιμοποιήσουν σε άλλο προϊόν.

Η Microsoft θα αναπτύξει επίσης μια νέα μέθοδο για τη φιλοξενία των εφαρμογών web του Office σε ανταγωνιστικές εφαρμογές και υπηρεσίες παρόμοια με αυτή που κάνει με το Teams.
Το διακύβευμα είναι υψηλό για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό που συγκέντρωσε 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ την προηγούμενη δεκαετία για δέσμευση ή ομαδοποίηση δύο ή περισσότερων προϊόντων μαζί, αλλά ο οποίος έκτοτε επιδιώκει μια πιο συμβιβαστική προσέγγιση με τις ρυθμιστικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ