Επιφυλακτικοί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για την επίσκεψη του Καμμένου στη Μόσχα

Επιφυλακτικοί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για την επίσκεψη του Καμμένου στη Μόσχα
Η Ουάσινγκτον, αλλά και το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν με επιφυλάξεις το ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Ρωσία.

Μάλιστα οι επιφυλάξεις αυτές έρχονται μόνο λίγες ημέρες πριν από το ταξίδι στην Ουάσιγκτον του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για να συναντηθεί τόσο με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι όσο και με τη σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Σούζαν Ράις.

Οι αμερικανικές επιφυλάξεις για την παρουσία Καμμένου στη διάσκεψη αυτή εμφανίζονται παρά την απόφαση της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 Orion από τη Lockheed Martin σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Την ίδια στιγμή πάντως ο κ. Καμμένος μεταβαίνει στη Μόσχα όπου θα έχει και συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στην κορυφή της ατζέντας του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας θα είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των αντιπυραυλικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής που διαθέτει το ελληνικό οπλοστάσιο με κορυφαίο τους S-300, αλλά και τους TOR M-1. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι ποντάρει στις στενές σχέσεις του κ. Καμμένου με ρωσικούς κύκλους ώστε να ληφθούν ταχείες αποφάσεις για τη ροή ανταλλακτικών και βλημάτων - ιδιαίτερα για τους S-300.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ