Μητσοτάκης: Ο Πόρος θα γίνει «πράσινο» νησί – Συμφωνία με τη Masdar

Μητσοτάκης: Ο Πόρος θα γίνει «πράσινο» νησί – Συμφωνία με τη Masdar

Το μικρό νησί του Σαρωνικού με τους σχεδόν 4.000 κατοίκους, αναμένεται να κάνει «στροφή» στην ηλεκτροκίνηση

Τη συμφωνία της κυβέρνησης με την εταιρεία Masdar για τον μετασχηματισμό του Πόρου, ανακοίνωσε από το Ντουμπάι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως θα αποτελέσει το επόμενο «πράσινο νησί» της Ελλάδας.

Μιλώντας σε εκδήλωση, στο πλαίσιο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, ο Ελληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως η χώρα μας «έχει πληθώρα νησιών διαφορετικών μεγεθών που μπορούν να επωφεληθούν από λύσεις απανθρακοποίησης και ψηφιοποίσης».

«Εχουμε καταστήσει τα νησιά ικανά να πετύχουν στόχους κλιματικής ουδετερότητας πριν από άλλες περιοχές της Ελλάδας», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της Αστυπάλαιας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «μαζί με τη VW, έχουμε καταφέρει να την μετατρέψουμε σε σημαντικό προορισμό».

«Σήμερα, ανακοινώνουμε τη συμφωνία της κυβέρνησης με την εταιρεία Masdar, ενός παγκοσμίου ηγέτη στην ενεργειακή μετάβαση για τον μετασχηματισμό του Πόρου, ενός μικρού νησιού κοντά στην Αθήνα. Η σύνδεση Αθήνας και Πόρου είναι σύντομη και για τον σκοπό αυτό ο εξηλεκτρισμος είναι πιο εύκολος. Ο Πόρος είναι προορισμός γιοτ, θα πειραματιστούμε με διαφορετικές, περιβαλλοντικά φιλικές, λύσεις για τα σκάφη αυτά», πρόσθεσε.

Το μικρό νησί του Σαρωνικού με τους σχεδόν 4.000 κατοίκους, αναμένεται να κάνει «στροφή» στην ηλεκτροκίνηση, αντικαθιστώντας τα πλοιάρια που μεταφέρουν τους επισκέπτες στο νησί με ηλεκτρικά και τα αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης με ηλεκτροκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ