Σταθάκης: «Δεν είπα ποτέ ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις του μνημονίου»

Σταθάκης: «Δεν είπα ποτέ ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις του μνημονίου»
Διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά ο Γιώργος Σταθάκης, μέσω αναρτήσεων στο λογαριασμό του στο Twitter, το περιεχόμενο συνέντευξής του στην Deutsche Welle, όπου εμφανιζόταν να δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του μνημονίου.

Παραθέτοντας απόσπασμα της απομαγνητοφώνησης της συνέντευξης με τα όσα είπε για την ανάγκη αντικατάστασης του μνημονίου και των εφαρμοζόμενων πολιτικών, ο κ. Σταθάκης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση του Γιώργου Σταθάκη «σχετικά με τον ψευδή τίτλο του δημοσιεύματος της Deutsche Welle» αναφέρει: «Ο τίτλος το δημοσιεύματος της ελληνικής έκδοσης της εφημερίδας Deutsche Welle δεν ανταποκρίνεται καθ’ οποιοδήποτε τρόπο με το περιεχόμενο της συνέντευξης μου στον κύριο Γιάννη Παπαδημητρίου.»

«Η διάψευσή μου είναι ρητή και κατηγορηματική», τονίζει ο κ. Σταθάκης. «Ο τίτλος του δημοσιεύματος δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις Σαμαρά».

Η συνέντευξη φαίνεται να έχει προκαλέσει έντονους κραδασμούς στην Κουμουνδούρου, από το πρωί που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της DW.

Όπως έγραψε η DW, «ο οικονομολόγος Γιώργος Σταθάκης, θεωρείται μια από τις πιο μετριοπαθείς φωνές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αντίθεση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ελληνικό ραδιόφωνο είπε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει πλάνο Β εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Η θέση μας είναι στην ευρωζώνη.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ