Süddeutsche Zeitung: «Θέλετε διακοπές σε μία χώρα που μόνο η TUI στοχεύει σε 3 εκατ. επισκέπτες»;

Süddeutsche Zeitung: «Θέλετε διακοπές σε μία χώρα που μόνο η TUI στοχεύει σε 3 εκατ. επισκέπτες»;

Διακοπές στην «ήπια Ρηνανία» συστήνει στους αναγνώστες της η SZ.

«Τα ταξίδια ανεβαίνουν και πάλι. Τα εμπόδια λόγω κορωνοϊού πέφτουν παντού, οι άνθρωποι μυρίζουν ανοιξιάτικο αέρα. Αυτό είναι πραγματικά ωραίο. Το ερώτημα είναι όμως πού να πας» γράφει η Süddeutsche Zeitung, η οποία έχει την δική της πρόταση.

«Μεσόγειος ναι, θα ήταν ωραία, στην Ελλάδα για παράδειγμα. Θέλετε όμως να πάτε σε μια χώρα για την οποία μόνο ο τουριστικός πράκτορας Tui στοχεύει σε τρία εκατομμύρια επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι; Τότε καλύτερα να μείνει κανείς σπίτι. Η Ιαπωνία θα είχε σίγουρα λιγότερο κόσμο και θα άξιζε ένα ταξίδι και μόνο για το φαγητό! Οι ναοί! Τα άνθη της κερασιάς! Αλλά, δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος στους Ευρωπαίους λόγω κορωνοϊού...Οπότε μάλλον καλύτερα να μείνει κανείς στη Γερμανία; Όμορφη χώρα, ωραίοι άνθρωποι. Καταλαβαίνετε τη γλώσσα και δεν χρειάζεται να πειραματιστείτε με το φαγητό. Ωστόσο, δεν είναι φθηνές οι διακοπές εδώ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, η Γερμανία ήταν ένας από τους πιο ακριβούς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο όσον αφορά τις τιμές των ξενοδοχείων και των εστιατορίων. Οι τουρίστες στην Ιταλία πλήρωναν 3% λιγότερο, στην Ελλάδα 21% και στην Τουρκία 64 % λιγότερο! Αυτό θα συνηγορούσε για παρατεταμένες διακοπές στην Τουρκία - αν δεν ήταν ο Ερντογάν..» επισημαίνει η εφημερίδα.

Και καταλήγει: «Γι' αυτό αξίζει μια ματιά στην ήπια Ρηνανία. Βόννη λοιπόν αντί για Βόσπορο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ