Πτώχευσε η Thomas Cook - Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα

Πτώχευσε η Thomas Cook - Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα

Σοβαρή ανησυχία στην ελληνική τουριστική αγορά προκαλεί η κατάρρευση της Thomas Cook μετά από 178 χρόνια λειτουργίας.

Για ανεξίτηλα σημάδια που αφήνει η κατάρρευση της εταιρείας έκανε λόγο σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104.6” ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης.

Υπολογίζεται πως 20.000 τουρίστες που είχαν κλείσει τις διακοπές τους με την Thomas Cook βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, όπου σε όλη τη διάρκεια της σεζόν η εταιρεία είχε φέρει στο νησί περίπο 400.000 τουρίστες. Το 70% των τουριστικών επιχειρήσεων στην Κρήτη συνεργάζεται με τη βρετανική εταιρεία.

Η πτώχευση της εταιρείας θέτει σε κίνδυνο 22.000 θέσεις εργασίας, ενώ ενεργοποιεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού Βρετανών πολιτών σε περίοδο ειρήνης. Εκτιμάται ότι περίπου 150.000 Βρετανοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία του κόσμου, καθώς είχαν κλείσει τις διακοπές τους με την Thomas Cook.

Η εταιρεία ανακοίνωσε και μέσω διαδικτύου πως έχει αναστείλει τη λειτουργία της και πως έχει δημιουργηθεί μια ειδική υπηρεσία για τη διευκόλυνση των πελατών της που βρίσκονται εκτός Βρετανίας και αναζητούν τρόπο επιστροφής.

Εκτός των συνεργασιών της με μεγάλο αριθμό τουριστικών επιχειρήσεων η Thomas Cook ελέγχει τέσσερα ξενοδοχεία, ενώ η παρουσία της είναι ιδιαίτερη έντονη σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας με έμφαση στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ