«Πέρασε» από το EWG η μη περικοπή των συντάξεων

Οι εμπειρογνώμονες των κρατών – μελών της ζώνης του ευρώ δεν εξέφρασαν διαφωνία

«Πέρασε» από το EWG η μη περικοπή των συντάξεων

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Euroworking Group σχετικά με τη μη περικοπή των συντάξεων.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση δεν υπήρξαν ενστάσεις απέναντι στην εισήγηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει τον δημοσιονομικό της στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ακόμα και χωρίς την περικοπή των συντάξεων.

Επομένως, το Euroworking Group δίνει το «πράσινο φως» για τη μη εφαρμογή του μέτρου και αναμένεται να ενημερωθεί και το Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο EWG επισημάνθηκε πως αν και η Ελλάδα δεν τηρεί πλήρως τη συμφωνία για το χρέος, που περιλαμβάνει και περικοπές στις συντάξεις, ωστόσο κατάφερε να πετύχει τους στόχους για το πλεόνασμα.

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές επισήμαναν τα εξής: "αφού εξέτασε την εισήγηση της Ελλάδας και τη αποτίμηση της Κομισιόν, το Euroworking Group δεν προέβαλε ενστάσεις στο σχέδιο Προϋπολογισμού του 2019".

Μετά την εξέλιξη αυτή το Eurogroup ‪στις 19 Νοεμβρίου θα σφραγίσει τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Αναφορικά με το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη το EuroWorking Group ενημερώθηκε για τους ελληνικούς σχεδιασμούς, ωστόσο η αξιολόγηση των παρεμβάσεων αυτών θα γίνει στην έκθεση που θα δημοσιοποιήσει η Κομισιόν στις 21 Νοεμβρίου για τον ελληνικό προϋπολογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ