Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως "πράξη πολιτικής πίεσης" την απόφαση της ΕΚΤ

Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως "πράξη πολιτικής πίεσης" την απόφαση της ΕΚΤ
Η απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει από τις 11 Φεβρουαρίου να δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα χαρακτηρίζεται ως "πράξη πολιτικής πίεσης για την ταχεία σύναψη συμφωνίας" από τις κυβερνητικές πηγές.

Οι κυβερνητικές πηγές επίσης επικαλούνται το πρακτορείοBloomberg που αναφέρει ότι η κίνηση αυτή της ΕΚΤ θα έχει μικρές επιπτώσεις στις ελληνικες τράπεζες.

Η ρευστότητα και η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών είναι διασφαλισμένες από τοELA και ηη δυνατότητα εκταμίευσης από τον ELA αυξήθηκε κατά 10 δισ. ευρώ, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο να βρει τη λύση που θα είναι επωφελής τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους Ευρωπαίους εταίρους. Μια τέτοια λύση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, μπορεί να προέλθει μόνο από τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ, καθώς και της ανάγκης για τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και επανεκκίνηση της οικονομίας της.

Καταλήγοντας οι ίδιες κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση εγγυάται στον ελληνικό λαό ότι θα εξασφαλίσει τόσο την οικονομική όσο και την κοινωνική σταθερότητα. Και είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη νωπή λαϊκή εντολή. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν έχει σκοπό να εκβιάσει κανέναν αλλά και δεν πρόκειται να εκβιαστεί.

Διαβάστε επίσης: "Le Soir: Η Ελλάδα υπό μέγιστη πίεση από την ΕΚΤ"

Αξιολόγηση