Goldman Sachs Asset Management: Δύο νέα ETF ρίχνει στην αγορά

 Goldman Sachs Asset Management: Δύο νέα ETF ρίχνει στην αγορά

Το Goldman Sachs S&P 500 Core Premium Income και το Goldman Sachs Nasdaq 100 Core Premium Income ETF - θα χρησιμοποιήσουν μια στρατηγική επικάλυψης επιλογών για να περιορίσουν τον καθοδικό κίνδυνο και να δημιουργήσουν εισόδημα 

 

Η Goldman Sachs Asset Management (GSAM) δημιούργησε δύο νέα αμοιβαίαα κεφάλαια (ETFs), με μια ομάδα προϊόντων που χρησιμοποιούν στρατηγικές δικαιωμάτων προαίρεσης για να προσφέρουν ανοδική έκθεση σε μετοχές, μειώνοντας παράλληλα τον καθοδικό κίνδυνο.

Τα νέα αμοιβαία κεφάλαια - το Goldman Sachs S&P 500 Core Premium Income και το Goldman Sachs Nasdaq 100 Core Premium Income ETF - θα χρησιμοποιήσουν μια στρατηγική επικάλυψης επιλογών για να περιορίσουν τον καθοδικό κίνδυνο και να δημιουργήσουν εισόδημα, δήλωσε ο Michael Crinieri , παγκόσμιος επικεφαλής των ETFs στο GSAM.
Οι managers θα πουλήσουν ανοδική έκθεση σε ένα μέρος του συνολικού χαρτοφυλακίου και θα χρησιμοποιήσουν αυτό το εισόδημα για να αντισταθμίσουν τον καθοδικό κίνδυνο αγοράς και να αυξήσουν την απόδοση.

Καθώς αυξάνεται η αστάθεια της αγοράς, τόσο θα αυξάνονται τα έσοδα από τη στρατηγική των επιλογών, είπε ο Crinieri. Σε μια ευμετάβλητη αγορά, η GSAM μπορεί να χρειαστεί μόνο να εγγράψει επιλογές στο 25% του χαρτοφυλακίου για να παράγει την απόδοση που θέλει να δημιουργήσει, αφήνοντας τους επενδυτές να έχουν το πλήρες ανοδικό πλεονέκτημα του υπόλοιπου 75%.

Όταν οι αγορές είναι περιορισμένες σε εύρος τιμών, αυτό το ποσοστό του χαρτοφυλακίου με επικάλυψη επιλογών μπορεί να αυξηθεί έως και 75%. Συνήθως, είπε ο Crinieri, θα πρέπει να κυμαίνεται γύρω στο 40% σε κάθε ένα από τα ταμεία.

Τα προϊόντα καθορισμένου αποτελέσματος αποτελούν κάτι σχετικά νέο στο τοπίο του ETF, αν και οι ίδιες οι στρατηγικές επιλογών είναι καθιερωμένες. Σύμφωνα με στοιχεία της Morningstar Direct, τα περιουσιακά στοιχεία σε αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια - που μερικές φορές αναφέρονται και ως «ETF buffer» - πλησιάζουν τώρα τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια, από μόλις 108 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2018.


"Ξεκινήσαμε να εξετάζουμε την ανάπτυξη προϊόντων ενισχυμένου εισοδήματος όπως αυτά το 2005", δήλωσε ο Monali Vora, επικεφαλής λύσεων επενδύσεων πλούτου της GSAM. «Οι πελάτες θέλουν αυτού του είδους το σταθερό και προβλέψιμο εισόδημα».

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο, η Morningstar σημείωσε ότι το τυπικό καθορισμένο αποτέλεσμα ETF είχε μια αμοιβή μεταξύ 0,75% και 0,85%. Η GSAM είπε ότι τα τέλη της θα είναι 0,29%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ