Πότε πληρώνεται η δόση της κάρτας σίτισης

Πότε πληρώνεται η δόση της κάρτας σίτισης
Αύριο, Παρασκευή 23/9, θα ενεργοποιηθεί, για 15η φορά, η κάρτα σίτισης - αλληλεγγύης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται σε 13.563.590,00 ευρώ και αφορά 120.425 δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που δίδεται, μέσω της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70–220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας προκύπτει ότι υπάρχουν περίπου 28.000 δικαιούχων κάρτας σίτισης στο παρελθόν, οι οποίοι δεν θα λαμβάνουν στο εξής το συγκεκριμένο βοήθημα. Ο λόγος είναι ότι οι παραπάνω δικαιούχοι βρίσκονται στα μητρώα των 30 δήμων, στους οποίους πρόκειται να ξεκινήσει στο τέλος του τρέχοντος μήνα, η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Συνεπώς οι παραπάνω δικαιούχοι κάρτας σίτισης, θα καρπώνονται στο εξής την παροχή του ΚΕΑ, εφόσον έχουν υποβάλλει την σχετική αίτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ