ΟΤΕ Academy: Νέο πρόγραμμα για 1.000 ανέργους για ψηφιακή κατάρτιση σε cloud services

ΟΤΕ Academy: Νέο πρόγραμμα για 1.000 ανέργους για ψηφιακή κατάρτιση σε cloud services
Οι εγκαταστάσεις της ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι

Από την ΔΥΠΑ και την Amazon Web Services στην ΟΤΕ Academy

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής στο νέο δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για 1.000 ανέργους 18 έως 60 ετών που υλοποιεί η ΔΥΠΑ, για υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services), σε συνεργασία με την Amazon Web Services (AWS). Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τον Ιανουάριο του 2024 από την OTE Academy, επίσημο εκπαιδευτικό φορέα στην Ελλάδα για εκπαιδεύσεις της AWS (Amazon Web Services Training Partner).

Το «AWS Cloud Practitioner Essentials» είναι εκπαίδευση διάρκειας 8 ωρών και πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Στο περιεχόμενο της διδασκαλίας περιλαμβάνονται οι βασικές έννοιες του AWS Cloud, οι υπηρεσίες AWS, η αρχιτεκτονική, η ασφάλεια, η τιμολόγηση, καθώς και η υποστήριξη του υπολογιστικού νέφους (cloud computing). Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, για να την προσθέσουν στο βιογραφικό τους. Έτσι, θα αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, καθώς θα έχουν εκπαιδευτεί σε ένα σημαντικό, σύγχρονο αντικείμενο, που συμβάλλει στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα έως την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 23:59, ηλεκτρονικά στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Ελληνικού Δημοσίου:https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/dorean-programma-katartises-cloud-practitioner-essentials-aws

Η OTEAcademy, τα τελευταία 3 χρόνια, ως επίσημος εκπαιδευτικός φορέας στην Ελλάδα, έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 2.000 άτομα σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) υψηλής εξειδίκευσης και πάνω από 300 άτομα σε υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους της AWS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ