Τι ψάχνει η Aramco στα ΕΛΠΕ. Το ραντεβού με Στεργιούλη

Τι ψάχνει η Aramco στα ΕΛΠΕ. Το ραντεβού με Στεργιούλη
Με μενού ..τη συμμετοχή σε έρευνες των ελληνικών υδρογονανθράκων, όπου τα ΕΛΠΕ εμφανίζονται αποφασισμένα να επιταχύνουν τις κινήσεις τους

και το ενδεχόμενο της διερεύνησης της μετοχικής θέσης του ομίλου Aramco στον ελληνικό όμιλο, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση υψηλόβαθμου στελέχους της Aramco με τον δειθύνοντα σύμβούλο των ΕΛΠΕ κ. Γρηγόρη Στεργιούλη.

Υπενθυμίζεται ότι η Saoudi Aramco προετοιμάζεται για το μεγάλο IPO που θα
ενισχύσει τα κεφάλαιά του και θα του δώσει τη δυνατότητα για ένα ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα που θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του. H δημόσια προσφορά της Aramco είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και σχεδιάζει να αντλήσει έως 100 δισ. δολ.
Την IPO διεκδικούν, εκτός από Τόκιο, η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη και το Τορόντο. Μάλιστα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe ζήτησε από τον βασιλιά Salman να στηρίξει την εισαγωγή των μετοχών της Aramco στο χρηματιστήριο του Τόκιο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών.
Ο βασιλιάς Salman δήλωσε ότι η χώρα του εξετάσει το αίτημα αυτό διότι επιθυμεί οι Ιάπωνες επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της Aramco, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζουν να εισαγάγουν ποσοστό έως 5% του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου στον κόσμο στο χρηματιστήριο του Ριάντ, το Tadawul, και επίσης σε μία ακόμα ή περισσότερες διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ