Γιάννης Παράσχης (ΔΑΑ): Αναθεωρούμε προς τα πάνω τις προοπτικές για το 2024

Γιάννης Παράσχης (ΔΑΑ): Αναθεωρούμε προς τα πάνω τις προοπτικές για το 2024

Η επιβατική κίνηση κατέγραψε άνοδο 16,5% κατά τους  πρώτους τρεις μήνες της φετινής χρονιάς

Σε αναθεώρηση προς τα πάνω των προοπτικών για το σύνολο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης προχώρησε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές επιδόσεις που σημειώθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

"Η επιβατική κίνηση κατέγραψε άνοδο 16,5% κατά τους πρώτους τρεις μήνες της φετινής χρονιάς, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Πρόκειται για μια σημαντική ανάπτυξη, η οποία αποτυπώθηκε και στα οικονομικά μεγέθη. Αυτό μας οδηγεί σε μια αναθεώρηση προς τα πάνω της πρόβλεψης για τη συνολική πορεία της χρονιάς", σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΑ, Γιάννης Παράσχης στο πλαίσιο της πρώτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε μετά την προ μηνών είσοδο του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

"Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε το 15% της απόδοσης του κατατεθειμένου κεφαλαίου, που με βάση το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι η απόδοση που έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε από τις αεροπορικές δραστηριότητες. Πέραν όμως του 15%, τα τελευταία χρόνια εμφανίζουμε μια καλύτερη κερδοφορία από τις αεροπορικές δραστηριότητες καθώς καλύπτουμε μη υλοποιηθέντα κέρδη ή μη ανακτηθέντα κόστη σε προηγούμενες πτήσεις κυρίως λόγω της περιόδου της πανδημίας του κορονοϊού. Επομένως, και για τη χρήση του 2024, αναμένουμε ποσά τα οποία θα ανακτήσουμε από το παραπάνω κομμάτι, επομένως δεν υπάρχει θέμα κάλυψης του 15% ", επεσήμανε ο κ. Παράσχης.

Όπως τόνισε ο κ. Παράσχης, η υλοποίηση του 33MAP, της πρώτης φάσης του Χωροταξικού Σχεδίου που έχει ενεργοποιηθεί με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την εταιρεία.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας έχει ήδη εγκρίνει το σχετικό master plan και αυτή την περίοδο η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται στη διαδικασία της επιλογής των μελετητών που θα αναλάβουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ