Χωρίς απόφαση oλοκληρώθηκε το Eurogroup - Καμία άλλη συνάντηση μέχρι το δημοψήφισμα

Χωρίς απόφαση oλοκληρώθηκε το Eurogroup - Καμία άλλη συνάντηση μέχρι το δημοψήφισμα
Χωρίς απόφαση για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών. Δεν θα σημειωθεί άλλη συνάντηση μέχρι την Κυριακή. Δεν υπάρχουν προοπτικές προόδου ανέφερε πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι τελείωσε η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα. Δεν θα υπάρξει άλλη συνάντηση μέχρι την Κυριακή σύμφωνα με έλληνα αξιωματούχο.

Αναμένεται να γίνει δήλωση από τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήταν αρνητική η πρώτη αντίδραση των δανειστών στην επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους εκροσώπους των θεσμών λένε αξιωματούχοι των Βρυξελλών υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει σοβαρή βάση συζήτησης με την Αθήνα.

Τόνισαν πως η επιστολή που απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στους πιστωτές χθες περιέχει όρους που τουλάχιστον κάποιες κυβερνήσεις δύσκολα θα αποδεθχούν.

«Υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες» σχολίασε ο αξιωματούχος. «Η επιστολή αναφέρει, για παράδειγμα, μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας από το φθινόπωρο. Είναι μόλις μια πρόταση».

«Δεν νομίζω πως το Eurogroup εξακολουθεί να πιστεύει αυτές τις υποσχέσεις έτσι απλά. Επι την ευκαιρία, ζητούν παράταση ενός προγράμματος που έχει ήδη λήξει», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ