ΜμΕ: Συστράτευση όλης της κοινωνίας για πανελλαδικές κινητοποιήσεις

ΜμΕ: Συστράτευση όλης της κοινωνίας για πανελλαδικές κινητοποιήσεις
«Η υπερφορολόγηση, με αποκορύφωμα τον ΕΝΦΙΑ, η δαμόκλειος σπάθη των κατασχέσεων με τα ραβασάκια του ΚΕΑΟ για τις ασφαλιστικές εισφορές, τα "κόκκινα" δάνεια και η δραματική έλλειψη ρευστότητας οδηγούν σε οικονομική και ψυχολογική εξόντωση εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους».
Αυτό αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας), της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), της ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ), του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Αττικής) και του ΠΣΧΕΜ (Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών) σε σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου προσθέτοντας ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και καλούν όλους τους επαγγελματικούς φορείς σε συστράτευση για την αλλαγή αυτής της πολιτικής «που διαλύει την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας». Προβλέπουν ότι αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική θα οδηγηθούμε σε περαιτέρω βίαιο κλείσιμο επιχειρήσεων.
ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΠΟΕΙΑΤΑ, ΣΑΤΑ, ΠΣΧΕΜ δηλώνουν αποφασισμένες να προχωρήσουν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις, εάν δεν πάρουν οι κλάδοι απαντήσεις από την κυβέρνηση μέσα στο Σεπτέμβριο. Πάντως, υπογραμμίστηκε ότι τα αιτήματα δεν είναι συντεχνιακά αλλά, στόχος είναι η συστράτευση του συνόλου της κοινωνίας και ότι δεν θα οργανωθεί κινητοποίηση κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ