Πως θα επαναπροσληφθούν 3.900 απολυμένοι και δημόσιοι υπάλληλοι

Πως θα επαναπροσληφθούν 3.900 απολυμένοι και δημόσιοι υπάλληλοι
Κατατίθεται αύριο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με το οποίο προβλέπεται ότι θα επαναπροσληφθούν 3.900 απολυμένοι και δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και θα τοποθετηθούν 6.000 επιτυχόντες παλαιοτέρων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ σε θέσεις πρώτης ανάγκης μέσω ενός προγράμματος μίνι κινητικότητας.

Τα υπουργεία έχουν καταθέσει τα αιτήματα για την κάλυψη θέσεων πρώτης ανάγκης, τα οποία θα επεξεργαστεί ειδική τριμελής επιτροπή στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση και τον αν. υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο και αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα πάντα με το Εθνος τα κριτήρια για την επαναπρόσληψη που θα βαθμολογηθούν για την επαναπρόσληψη, θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση και θα περιλαμβάνουν: τα τυπικά προσόντα, το χρόνο υπηρεσίας, την οικογενειακή κατάσταση, την ομοεδρικότητα φορέα προέλευσης, - φορέα υποδοχής- και τη συνυπαγωγή φορέα προέλευσης – φορέα υποδοχής στο ίδιο υπουργείο. Με τη δημοσίευση του νόμου επανασυστήνονται οι κλάδοι εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που είχαν καταργηθεί, των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που απολύθηκαν, καθώς και των σχολικών φυλάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ