Έρχεται "κούρεμα" στο επίδομα τέκνων - Ποιοι γονείς θα την πληρώσουν και γιατί

Έρχεται "κούρεμα" στο επίδομα τέκνων - Ποιοι γονείς θα την πληρώσουν και γιατί
Μειωμένα κατά 33% κινδυνεύουν να είναι τα επιδόματα στήριξης τέκνων που θα καταβληθούν την Παρασκευή μέσω του ΟΓΑ στον λογαριασμό των δικαιούχων εξαιτίας ... λάθους υπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής, χιλιάδεςοικογενειάρχες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του περσινού έτους πολύ χαμηλά εισοδήματα και ως εκ τούτου δικαιούνται φέτος το μέγιστο ποσό επιδόματος στήριξης τέκνων κινδυνεύουν να εισπράξουν μεθαύριο το 1/3 του επιδόματος του δεύτερου τριμήνου του 2015, επειδή κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους εισέπραξαν το «κοινωνικό μέρισμα» των 500-1.000 ευρώ.

Ενώ με βάση την ισχύουσα νομοθεσία το «κοινωνικό μέρισμα» δεν πρέπει να υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή παροχών κοινωνικού χαρακτήρα, η ηλεκτρονική εφαρμογή υπολογισμού του επιδόματος στήριξης τέκνων, η οποία έχει αναπτυχθεί από τη ΓΓΔΕ στο σύστημα TAXISnet συνυπολογίζει στο οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος και το εισπραχθέν κατά τη διάρκεια του 2014 «κοινωνικό μέρισμα».

Έτσι όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική οι δικαιούχοι του επιδόματος στήριξης τέκνων, το οποίο ανέρχεται σε 40 ευρώ τον μήνα για κάθε τέκνο ή 120 ευρώ το τρίμηνο γιακάθε παιδί, χάνουν μέρος του ποσού αυτού, καθώς με τον (παράνομο) συνυπολογισμό του «κοινωνικού μερίσματος» στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα ανεβαίνουν σε υψηλότερη κλίμακα οικογενειακού εισοδήματος, στην οποία αντιστοιχεί χαμηλότερο ποσό επιδόματος τέκνων, μειωμένο κατά 33%!

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ