Μεγάλη άνοδος κατά 5,89 εκατ. των συνδρομητών στο β’ τρίμηνο για τη Netflix

Μεγάλη άνοδος κατά 5,89 εκατ. των συνδρομητών στο β’ τρίμηνο για τη Netflix

Tο Netflix τον Μάιο φρέναρε την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης για λογαριασμούς στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε περισσότερες από 100 άλλες χώρες.

Αυξημένα κέρδη και έσοδα παρουσίασε το Netflix το β’ τρίμηνο του 2023. Ειδικότερα, αύξηση 2,7% σημείωσαν σε ετήσια βάση τα έσοδα της πλατφόρμας, φτάνοντας τα 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, ο κολοσσός της streaming μετάδοσης προγράμματος ανακοίνωσε κέρδη 3,29 δολάρια ανά μετοχή έναντι 2,84 δολάρια ανά μετοχή που προέβλεπε η εταιρεία, ή 1,5 δισ. δολ.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως η Netflix προσέθεσε 5,9 εκατ. νέους συνδρομητές (+8%) εν μέσω προσπάθειας να μειωθούν οι περιπτώσεις κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στις ΗΠΑ, ενώ προανήγγειλε ότι η ίδια πολιτική θα εφαρμοστεί σε όλους τους συνδρομητές της παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται πως το Netflix τον Μάιο φρέναρε την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης για λογαριασμούς στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε περισσότερες από 100 άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ, το Netflix έχει πει στους πελάτες ότι αν θέλουν να μοιραστούν τον κωδικό πρόσβασής τους, πρέπει να πληρώνουν 7,99 δολ. τον μήνα για να προσθέσουν ένα άτομο έξω από το σπίτι τους ή 6,99 δολ. εάν είναι διατεθειμένοι να έχουν λογαριασμό με διαφημίσεις.

Το κέρδος σε συνδρομητές ήταν πολύ υψηλότερο τόσο από τα 1,75 εκατομμύρια που προστέθηκαν το πρώτο τρίμηνο όσο και από τα 3 εκατομμύρια που προέβλεπαν οι αναλυτές σε σχετικές προβλέψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ