Εκπρόσωπος Κρεμλίνου: Η Μόσχα δεν ζήτησε στρατιωτική υποστήριξη από το Πεκίνο για την Ουκρανία

Εκπρόσωπος Κρεμλίνου: Η Μόσχα δεν ζήτησε στρατιωτική υποστήριξη από το Πεκίνο για την Ουκρανία

«Η Ρωσία δεν ζήτησε από την Κίνα στρατιωτική υποστήριξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η Ρωσία έχει επαρκή δύναμη πυρός για να εκπληρώσει τους στόχους της στην Ουκρανία εγκαίρως και πλήρως», πρόσθεσε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέφυγε ακόμη να διευκρινίσει αν υπάρχει ημερομηνία λήξης της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

«Όχι, δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ερωτηθείς για τις επιθέσεις εναντίον αμάχων, ο Πεσκόφ υποστήριξε ότι «οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν σύγχρονα όπλα υψηλής ακρίβειας, χτυπώντας μόνο εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής και πληροφοριών. Όλα τα σχέδια της ρωσικής ηγεσίας θα εφαρμοστούν πλήρως εντός του χρονικού πλαισίου που έχει εγκριθεί εκ των προτέρων", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Πεσκόφ αρνήθηκε επίσης να απαντήσει στο διευκρινιστικό ερώτημα εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι γενικά ικανοποιημένος από την πορεία της επιχείρησης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου «η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο και θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και πλήρως», είπε ο εκπρόσωπος του Πούτιν.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο θεωρεί προκλητικές δηλώσεις σχετικά με την «απογοήτευση του Πούτιν» για την ταχύτητα της προέλασης των στρατευμάτων μέσω στην Ουκρανία.Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον πιέζουν τη Μόσχα να εισβάλει σε μεγάλες πόλεις για να την καταστήσουν στη συνέχεια υπεύθυνη για τους θανάτους αμάχων.

«Στην αρχή της επιχείρησης, ο Πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε πράγματι εντολή στο Υπουργείο Άμυνας να απόσχει από άμεση επίθεση σε μεγάλους οικισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, λόγω του γεγονότος ότι ένοπλοι εθνικιστικοί σχηματισμοί αναπτύσσουν βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό. σε κατοικημένες περιοχές και οι μάχες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε βαριές απώλειες μεταξύ των αμάχων. Και η επιχείρηση σχεδιάστηκε ακριβώς έχοντας κατά νου αυτή την περίσταση», είπε ο Πεσκόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ