Πότε και πως θα γλυτώσετε έως 200 ευρώ από την εισφορά του ΤΕΒΕ

Πότε και πως θα γλυτώσετε έως 200 ευρώ από την εισφορά του ΤΕΒΕ
Περιμένετε να εξασφαλίσετε την περίφημη έκπτωση επί των εισφορών που πληρώνετε στον ΟΑΕΕ; Υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο καθώς τότε θα φανούν στην τσέπη σας τα πρώτα οφέλη. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας υπέγραψε τη σχετική απόφαση και το μέτρο που θα σας επιτρέψει να μειώσετε τις εισφορές ακόμη και κατά 146 ευρώ, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Δείτε ολόκληρη την απόφαση και αναλυτικά παραδείγματα.

Η δυνατότητα να πληρώνει κάποιος μειωμένες εισφορές –η μείωση προκύπτει εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ασφαλισμένος μπορεί να κατέβει δύο ασφαλιστικές κλάσεις- θα ισχύσει μέχρι και το τέλος του 2014. Υπάρχουν όμως ορισμένες προϋποθέσεις:

1. Οι ασφαλισμένοι κατά την υποβολή της αίτησης να μην έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και να καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις τους

2. Οσοι είχαν επιλέξει προαιρετικά ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία θα πρέπει πρώτα να υποβάλλουν αίτηση για να επανέλθουν στην υποχρεωτική κατηγορία από την 1η του επόμενου έτους (δηλ από 1/1/2013) και, στη συνέχεια να ζητήσουν να ενταχθούν σε χαμηλότερη κλάση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι έχουν καταταγεί προαιρετικά σε μεγαλύτερη ασφαλιστική κλάση (με προφανή στόχο το να πάρουν μεγαλύτερη σύνταξη) θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τις αρχές του 2013 προκειμένου να δουν όφελος στην τσέπη τους.

3. Δεν θα έχουν δικαίωμα επιλογής χαμηλότερων ασφαλίστρων, όσοι κάνουν αυτασφάλιση αλλά και οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι.

Για όσους θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από εδώ και στο εξής, η μείωση θα ισχύσει για τις εισφορές των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου. Οι εισφορές για το συγκεκριμένο δίμηνο, πληρώνονται τον Σεπτέμβριο.

Κάνοντας κλικ εδώ, μπορείτε να δείτε σε αναλυτικούς πίνακες το τι σημαίνει πρακτικά το να κατέβετε δύο ασφαλιστικές κλάσεις. Προσοχή βέβαια. Να λάβετε υπόψη ότι όλες αυτές οι προσφορές, ναι μεν σας ελαφρύνουν αλλά έχουν και επίπτωση στη σύνταξή σας.

H απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για τη μείωση των εισφορών, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 13/06. Για να δείτε ολόκληρη την απόφαση Ρουπακιώτη, κάντε κλικ εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ