Apple: «Αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα» - Νέα υπηρεσία στις ΗΠΑ

Apple: «Αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα» - Νέα υπηρεσία στις ΗΠΑ

Οι χρήστες μπορούν να λάβουν δάνεια μεταξύ 50 και 1.000 δολ. για online αγορές και αγορές εντός εφαρμογής που πραγματοποιούνται σε iPhone και iPad με εμπόρους που δέχονται Apple Pay

Η Apple Inc κυκλοφόρησε πρόσφατα την υπηρεσία «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα» (BNPL) στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια κίνηση που απειλεί να διαταράξει τον τομέα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που κυριαρχείται από εταιρείες όπως η Affirm Holdings και η Σουηδική εταιρεία πληρωμών Klarna.

Η υπηρεσία, Apple Pay Later, θα επιτρέψει στους χρήστες να χωρίσουν τις αγορές σε τέσσερις πληρωμές κατανεμημένες σε έξι εβδομάδες χωρίς τόκους ή χρεώσεις, ανακοίνωσε η εταιρεία. Αρχικά θα προσφερθεί σε επιλεγμένους χρήστες, με σχέδια για πλήρη λειτουργία τους επόμενους μήνες σύμφωνα με το Reuters.

Οι χρήστες μπορούν να λάβουν δάνεια μεταξύ 50 και 1.000 δολ. για online αγορές και αγορές εντός εφαρμογής που πραγματοποιούνται σε iPhone και iPad με εμπόρους που δέχονται Apple Pay, σύμφωνα με την εταιρεία.

Περισσότερο από το 85% των λιανοπωλητών στις ΗΠΑ αποδέχονται το Apple Pay, ανέφερε η εταιρεία.

"Το Apple Pay Later θα καταστρέψει οπωσδήποτε ορισμένους από τους άλλους παίκτες. Αυτό θα αφαιρέσει λίγο το μερίδιο αγοράς άλλων παικτών", δήλωσε ο Danni Hewson , επικεφαλής της οικονομικής ανάλυσης στην AJ Bell.

Το 2020, τα lockdown έστρεψαν τους αγοραστές σε διαδικτυακές πλατφόρμες πληρωμών, ενισχύοντας τη ζήτηση για εταιρείες fintech που προσφέρουν υπηρεσίες BNPL, ειδικά σε millennials και πελάτες Gen Z.

Μεγαθήρια ψηφιακών πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των PayPal και Block Inc έχουν επεκταθεί στον τομέα μέσω εξαγορών, ενώ η Affirm εισήχθη στο χρηματιστήριο σε μια εισαγωγή πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η τύχη του κλάδου έχει αλλάξει έκτοτε καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια και ο καυτός πληθωρισμός μείωσαν την αγοραστική δύναμη και ανάγκασαν τους καταναλωτές να περιορίσουν τις αγορές τους.

«Περιμένουμε από την Apple να κινηθεί προσεκτικά, ειδικά σε αυτό το μακροοικονομικό περιβάλλον», δήλωσε ο Christopher Brendler, αναλυτής στο D.A. Davidson, αναφέροντας την απόφασή της να μην χρησιμοποιήσει συνεργάτη και να αναλάβει, να χρηματοδοτήσει και να εισπράξει απευθείας τα δάνεια.

Το Apple Pay Later είναι ενεργοποιημένο μέσω του προγράμματος Mastercard Instalments, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η Goldman Sachs ήταν ο εκδότης του διαπιστευτηρίου πληρωμής Mastercard.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ