Apple: Tέλος η συνεργασία με την Goldman Sachs για τις πιστωτικές κάρτες

Apple: Tέλος η συνεργασία με την Goldman Sachs για τις πιστωτικές κάρτες

Η έξοδος θα αφορά ολόκληρη τη συνεργασία τους με τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένου του λογαριασμού ταμιευτηρίου που κυκλοφόρησε φέτος

 

Η Apple αποσυνδέει τη συνεργασία της με πιστωτικές κάρτες με τον Όμιλο Goldman Sachs, ανέφερε την Τρίτη η Wall Street Journal.

Ο τεχνολογικός γίγαντας έστειλε πρόσφατα πρόταση στην τράπεζα της Wall Street για έξοδο από τη σύμβαση μέσα στους επόμενους 12 έως 15 μήνες, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη άτομα που ενημερώθηκαν για το θέμα. Η Apple και η Goldman είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν μια εικονική πιστωτική κάρτα το 2019.

Η έξοδος θα αφορά ολόκληρη τη συνεργασία τους με τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένου του λογαριασμού ταμιευτηρίου που κυκλοφόρησε φέτος, πρόσθεσε η έκθεση.

Ο κατασκευαστής iPhone, όταν ρωτήθηκε για την έκθεση, είπε: «Η Apple και η Goldman Sachs επικεντρώνονται στην παροχή μιας απίστευτης εμπειρίας στους πελάτες μας για να τους βοηθήσουν να ζήσουν πιο υγιείς οικονομικές ζωές. Η βραβευμένη Apple Card γνώρισε μεγάλη υποδοχή από τους καταναλωτές και θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να παρέχουμε τα καλύτερα εργαλεία και υπηρεσίες για αυτούς».

Η Apple παρουσίασε τον Απρίλιο έναν καταθετικό λογαριασμό υψηλής απόδοσης, ο οποίος προσφέρει ετήσια ποσοστιαία απόδοση υψηλότερη από αυτή που προσφέρει η Goldman για έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό ταμιευτηρίου στην ψηφιακή τράπεζα καταναλωτών Marcus.

Η συνεργασία, η οποία αποτελούσε μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της τράπεζας για την ανάπτυξη του καταναλωτικού της franchise, επεκτάθηκε πριν από ένα χρόνο έως το 2029, προστίθεται στην έκθεση.

Η Apple κυκλοφόρησε την υπηρεσία «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα» (BNPL) στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίτερα μέσα στο έτος, ενεργοποιημένη μέσω του προγράμματος Mastercard Instalments, είπε η εταιρεία εκείνη την εποχή, προσθέτοντας ότι η Goldman ήταν ο εκδότης του διαπιστευτηρίου πληρωμής Mastercard.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ