KKR: Στα 8 δισ. δολ. έκλεισε το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό private equity fund

KKR: Στα 8 δισ. δολ.  έκλεισε το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό private equity fund

Πάνω από 28 δισ. δολ. τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται

 


Το έκτο και μεγαλύτερο ευρωπαϊκό private equity fund της KKR & Co Inc έκλεισε την Τρίτη στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια, δίνοντας σημαντική ώθηση στην επενδυτική εταιρεία σε μια περίοδο αστάθειας της αγοράς και περιορισμού του ενδιαφέροντος για σημαντικές εξαγορές.

Το fund θα στοχεύσει επενδύσεις σε ανεπτυγμένες οικονομίες στη Δυτική Ευρώπη, αξιοποιώντας τις «δομικές τάσεις» που μεταμορφώνουν την τοπική οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιοποίησης, της βιωσιμότητας και της υγειονομικής περίθαλψης, ανέφερε η KKR σε ανακοίνωση.

Οι εταιρείες private equity αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες επιταγές μετοχών για τις συμφωνίες τους καθώς η χρηματοδότηση χρέους για παγκόσμιες συγχωνεύσεις και εξαγορές εξαντλήθηκε εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων, υψηλού πληθωρισμού και φόβων για ύφεση στις μεγάλες οικονομίες.

Πέρυσι, η KKR επέλεξε να πληρώσει για την εξαγορά της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας April Group χρησιμοποιώντας μόνο ίδια κεφάλαια, με σκοπό να διευθετήσει τη χρηματοδότηση με χρέος.

Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για το τελευταίο της fund, 1 δισεκατομμύριο δολάρια δεσμεύτηκε από την KKR για τον δικό της ισολογισμό και τις δεσμεύσεις των εργαζομένων.

Η KKR ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία λίγο περισσότερα από 28 δισεκατομμύρια δολάρια στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα ιδιωτικών κεφαλαίων της.

«Η άντληση αυτού του κεφαλαίου στο τρέχον περιβάλλον της αγοράς καταδεικνύει την ισχυρή εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ευρωπαϊκή ομάδα και την ευρωπαϊκή μας πλατφόρμα, καθώς και το μακροχρόνιο ιστορικό μας στην παροχή αξίας και εξαιρετικών αποτελεσμάτων», δήλωσε η συνεργάτης της KKR, Alisa Amarosa Wood.

Η παγκόσμια συγκέντρωση private equity συρρικνώθηκε πέρυσι, με τον αντίκτυπο να είναι ιδιαίτερα αισθητός στην Ευρώπη, όπου σημειώθηκε πτώση 30% σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με στοιχεία του Preqin.

Οι 25 μεγαλύτεροι διαχειριστές ιδιωτικών μετοχών συγκέντρωσαν το 42% των παγκόσμιων κεφαλαίων πέρυσι, το υψηλότερο ετήσιο μερίδιο από το 2013, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων McKinsey & Company.

Η συγκέντρωση κεφαλαίων της KKR έρχεται επίσης σε μια δύσκολη στιγμή για εξαγορές κεφαλαίων που θέλουν να πραγματοποιήσουν υπάρχουσες επενδύσεις, εν μέσω έλλειψης χρηματοδότησης χρέους και πίεσης στις αποτιμήσεις.
Η αξία των εξόδων ευρωπαϊκών private equity μειώθηκε κατά 51% το 2022 στα 78 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Preqin.

Η δικηγορική εταιρεία Debevoise & Plimpton LLP εκπροσώπησε την KKR ως κύριο σύμβουλο κεφαλαίων για τη συγκέντρωση κεφαλαίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ